Garcia: ''Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt''

4
Garcia: ''Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt''

FC Twente neemt het zaterdagavond op tegen ADO Den Haag en trainer Gonzalo Garcia heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de nederlaag (2-5) tegen Ajax. De oefenmeester zag dat de Tukkers een 2-0 voorsprong uit handen gaven. 

"Ajax heeft de kwaliteit om dan terug te komen, maar het lag vooral aan ons", blikt hij terug op de clubsite. "We scoren zelf niet de derde of vierde goal en geven het daarna te makkelijk weg. Wij moeten als team blijven spelen. De focus houden, zeker naarmate de wedstrijd vordert", aldus Garcia. 

"Dat moeten we meer dan negentig minuten doen", beseft hij. "Wanneer we niet die energie en discipline in een wedstrijd brengen krijgen we het tegen iedereen moeilijk en brengen we onszelf in de problemen", constateert Garcia, die weet er bij ADO Den Haag een nieuwe trainer op de bank zit. 

"Een vergelijkbare situatie met toen we laatst tegen VVV speelden. Het is geen voordeel om een team te treffen in zo'n nieuwe situatie met nieuwe omstandigheden", erkent hij. "Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt. Maar ook hier geldt we moeten bezig zijn met onszelf."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Dec 2019 om 09:03
  ''Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt''

  Natuurlijk heeft Gracia dit het liefst. Dan kan hij hen een helpende hand toesteken opdat hij de tegenstander kan helpen om uit het dal te komen......
 • 6 Dec 2019 om 16:29
  Wederom een zwak interview. Je moet altijd uitgaan van je eigen kracht en nie hopen dat je een tegenstander treft die in een zwakke fase zitten. Hij brengt onze spelers te weinig zelfvertrouwen! En daarnaast houden ze het energieke, zoals hij zegt maar de eerste 10min vol.
 • 6 Dec 2019 om 15:31
  Mooie teksten. Laat het maar zien.
 • 6 Dec 2019 om 15:15
  Ikzeg. Ccc . Dat roep ik al vanaf het begin van de competitie en u heeft nu eindelijk het kwartje horen vallen geweldig dat het nog niet te laat is zaterdag kan u het met uw team het 90 minuten lang laten zien en Let op de 6min extra tijd ikzeg succes ikzeg. 1-3
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›