''Dat FC Twente ons leven zou redden had ik nooit kunnen bedenken''

2
''Dat FC Twente ons leven zou redden had ik nooit kunnen bedenken''

Het leven van de familie Doup uit Enschede totaal veranderd door het project 'Supporter van Elkaar' van FC Twente, zo blijkt uit een hartverwarmende video van de Vriendenloterij. Ruim anderhalf jaar geleden waren Bart (35) en Monique (36) namelijk nog werkloos. 

"Dat FC Twente ons leven zou redden had ik nooit kunnen bedenken", blikt Monique terug voor de camera van FOX Sports. "De situatie was heel ernstig: ik durfde niet meer naar buiten, ik sloot me op, ik was heel angstig en ging extreem veel eten", legt ze uit. 

"Bart verloor ook zijn baan, we kregen ook nog financiële problemen", aldus Monique. "Op een gegeven moment zit je in zo'n diep dal dat je er niet meer voor de kinderen kunt zijn. Dat vond ik heel erg. Ik ben dan ook heel blij dat de wijkcoach ons wees op het project 'Supporter van Elkaar' van FC Twente." 

"Bart heeft met behulp van de mensen een baan kunnen vinden en ik ben zelf bij 'Supporter van Elkaar' vrijwilligerswerk gaan doen met heel veel plezier", vervolgt ze. "We staan als gezin weer sterk en zijn weer positief. We doen weer dingen samen, gaan voetballen, doen spelletjes en gaan naar wedstrijden van FC Twente. Een jaar geleden had ik niet gedacht dat we als gezin weer zo zouden kunnen genieten." 

Wout Brama is als speler nauw betrokken bij het project. "Als speler is het heel belangrijk om bij te dragen aan het welzijn van dit soort supporters. En zeker zoals bij het gezin van Monique en Bart", beseft hij. "Wij zijn elk weekend aan het voetballen en we doen dat voor de winst. Alleen hier verander je echt levens van gezinnen en dat is denk ik goud waard", besluit Brama trots. 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Dec 2019 om 18:44
    Ikzeg. Dit is nou de andere kant van ons fctwente geweldig in een woord geweldig. Ik wens iedereen die hier aan mee werken heel veel sterkte en succes toe om wie weet nog meer mensen zo uit de dal te trekken ikzeg. In een woord geweldig.
  • 10 Dec 2019 om 17:28
    Zo zie je maar weer, FC Twente zoveel meer dan alleen een voetbalclub.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›