Raiola: ''Snap niet dat zo'n transfer bij FC Twente via de FIFA moet''

8
Raiola: ''Snap niet dat zo'n transfer bij FC Twente via de FIFA moet''

Mino Raiola verdiende als zaakwaarnemer al tientallen miljoenen, maar is toch niet te spreken over de huidige voetbalwereld. De belangenbehartiger kreeg in 2019 een wereldwijde schorsing van de FIFA, maar die werd door het CAS van tafel geveegd.

Raiola strijdt al jaren tegen de FIFA, maar het lukte hem niet om de wereldvoetbalbond te veranderen. Nu gaat hij een nieuw systeem opzetten, namelijk het Football Agents Forum (FAF). "We gaan het zelf doen", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "De FIFA is over, het oude systeem is over. Dit is de start van een nieuw tijdperk, wij staan aan de basis en zijn er een onderdeel van. Het is tijd voor revolutie."

"De organisatie is opgericht voor agents en players, we zijn het zat te worden weggezet als criminelen", vervolgt Raiola, die samenwerkt met onder anderen Jorge Mendes en Jonathan Barnett. "Als wij de spelers niet beschermen, wie doet dat dan wel? Ons zwart maken, is de speler zwart maken."

Raiola denkt dat de FIFA geschrokken is. "De FIFA heeft geen rol in de toekomst en dat weten ze. Als clubs en spelers zich vinden in een nieuwe structuur heb je de FIFA niet nodig, of wel? We moeten allemaal naar de pijpen van de FIFA dansen. Waarom? Als er nog een systeem náást bestaat, dan kies je toch het beste?", aldus de zaakwaarnemer, die veel vertrouwen in het systeem heeft.

"Ik denk dat het binnen twee jaar operationeel is. Dan kunnen clubs kiezen. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom een transfer van een speler van FC Twente naar Verona (Nikolay Mihaylov, red.) via de FIFA moet. Kunnen we dat in Europa zelf niet? Maar nee, hier willen ze de controle en een gedeelte van het geld. De FIFA draait alleen om macht en geld. Niet om het belang van voetbal", besluit hij.

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jan 2020 om 11:04
  Zijn mening past in het rijtje van de vuurwerk-fabrikant te laten beslissen over het aan banden leggen van vuurwerk.
 • 10 Jan 2020 om 10:15
  "De FIFA draait alleen om macht en geld".

  Net zoals het bij zaakwaarnemers alleen om veel geld draait over de rug van clubs en voetballers.....
 • 10 Jan 2020 om 08:39
  Het enige belang van deze omhooggevallen vadsige rat is zijn portemonnee... belachelijk dat dit soort criminele praktijken van louche ‘zaakwaarnemers’ niet aan banden gelegd wordt
 • 10 Jan 2020 om 07:13
  Mino Rioolrat
 • 10 Jan 2020 om 00:03
  • Quote van 9 Jan 2020 om 23:16
   Schrijf je reactie
  Bepaal ik zelf wel
 • 9 Jan 2020 om 23:16
  • Quote van 9 Jan 2020 om 23:16
   Schrijf je reactie
  Nee de fifa afschilderen als zakkenvullers erg geloofwaardig als je Mino Raiola heet, pfffffffffffff, tering dat ie het uberhaupt durft te zeggen, als er mensen zijn waarbij het geld aan de strijkstok blijft hangen, dan zijn het de voetbalmakelaars wel, die hebben wat mij betreft veel te veel invloed, en mogen van mij totaal verboden worden, elke club heeft toch mensen genoeg die een deal tussen de clubs kunnen regelen, scheelt iig een boel kosten en corruptie, kijk naar Douglas, die had 4 van die zogenaamde zaakwaarnemers, en ze wouden allemaal rijk worden over de rug van de spelers en clubs, nee Mino, als er iets moet worden afgeschaft zijn het jullie wel.
 • 9 Jan 2020 om 23:16
  Schrijf je reactie
 • 9 Jan 2020 om 22:54
  Van alle transfers kiest Mino ereen van een paar jaar terug. Of dit artikel is oud haha