Malki vertrok met de bus naar Spanje: ''Drie dagen over gedaan''

4
Malki vertrok met de bus naar Spanje: ''Drie dagen over gedaan''

Voor vader Jacob en zoon Asmar Malki betekent het trainingskamp van FC Twente een helse belevenis. De materiaalmannen van de club uit Enschede zijn namelijk niet met het vliegtuig naar Spanje gegaan. 

"We zijn met het busje naar Spanje gekomen, drie dagen over gedaan", verklapt Asmar op de website van Tubantia. "Eerste dag 1000 kilometer en in Frankrijk overnacht, tweede dag in Spanje zelfde verhaal 1000 kilometer en vrijdag onze weg afgerond naar Benahavis", blikt Malki terug.

"Als je het zo hoort, is het inderdaad heel ver", vervolgt hij. "Maar als je het over drie dagen verdeelt, kun je het zien als een werkdag met overnachting erbij. Gezellig met mijn vader onderweg", lacht Asmar, die laat weten dat de Malki's zaterdagavond weer thuis hopen te zijn. Vader Jacob legt in gesprek met Leon ten Voorde vervolgens uit waarom ze voor de bus hebben gekozen.

"Het is een stuk makkelijker dan met het vliegtuig. Gedoe met vliegtuig, vliegvelden en hier heb je alles in de bus. Dan hoef je je geen zorgen te maken", aldus Malki, die overigens niet blij is met het verkeer in Spanje. "Ik moet je eerlijk zeggen: het is echt eng hier. Met de bergen, al die mensen en chauffeurs met telefoon in de hand... ze letten echt niet goed op", stelt hij. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Jan 2020 om 19:42
  • Quote van 10 Jan 2020 om 16:44
   Als er iemand een standbeeld verdiend, is het Jacob Malki wel.
  Een standbeeld hoeft van mij niet maar hoewel ik hem niet persoonlijk ken lijkt het me echt een ontzettend aardige man die met veel plezier en trots voor Twente werkt. Hadden we maar meer van dat soort 'echte' helden.
 • 10 Jan 2020 om 17:47
  • Quote van 10 Jan 2020 om 16:44
   Als er iemand een standbeeld verdiend, is het Jacob Malki wel.
  Omdat hij met de bus gaat? Tegen betaling? Doe mij dan ook maar een standbeeld. Ik vraag ipv €55 per uur maar €40. Doe er maar 1 van goud.
 • 10 Jan 2020 om 16:52
  Dit zijn de echte helden van de club
 • 10 Jan 2020 om 16:44
  Als er iemand een standbeeld verdiend, is het Jacob Malki wel.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›