Ten Hag en Brama lovend over Troupée: ''Kan FC Twente echt gebruiken''

FC Twente gaat waarschijnlijk vandaag Giovanni Troupée presenteren als eerste winteraanwinst. De rechtsback wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van FC Utrecht. Volgens Voetbal International bedingt FC Twente geen optie tot koop.

Clubwatcher Leon ten Voorde van TC Tubantia wel gecharmeerd van Troupée. "Toen hij in 2015 onder Ten Hag debuteerde bij FC Utrecht was het echt een talentvolle speler", zegt de journalist in de Tubantia Podcast. "De verwachtingen waren heel hooggespannen in Utrecht in die tijd. Het is een Amsterdamse jongen, die ook naar Ajax kon, maar bewust voor Utrecht heeft gekozen."

"Later is zijn progressie wat gestagneerd en hij is overvleugeld door Klaiber", vervolgt Ten Voorde. "Dat is een heel dynamische en moderne back, die de hele rechterkant bestrijkt. Troupée is vorig jaar verhuurd aan ADO Den Haag, daar heeft hij het redelijk gedaan, en dit seizoen zit hij weer op de bank."

Ten Voorde vindt het een logische zet van FC Twente. "Als je kijkt naar de mogelijkheden die FC Twente heeft en wat er op de markt is. Het is een Nederlandse jongen en daar hebben ze echt behoefte aan, dat heb ik de afgelopen week wel gemerkt. Hij heeft een hele goede mentaliteit, dus op voorhand lijkt me dit een prima zet", aldus de journalist.

Ook collega Fardau Wagenaar is enthousiast over Troupée. "Dat zijn toch jongens die waarschijnlijk wat willen laten zien. Dessers was bijvoorbeeld ook tweede, derde man bij Utrecht. Die doet het nu heel goed bij Heracles. Utrecht heeft een heel sterke selectie, daar word je snel ingehaald. Ten Hag zal ongetwijfeld ook hebben aangegeven of hij Troupée goed genoeg vindt voor FC Twente. Dat contact zal er nog wel zijn."

Ten Voorde sprak in ieder geval wel met Ten Hag over Troupée. "Ik heb het gevraagd en ook Wout Brama heeft met hem gespeeld bij FC Utrecht", geeft hij aan. "Ze zeggen allemaal dat het een jongen is met een heel goede mentaliteit, dat kan FC Twente echt gebruiken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand