'Boschker kan meer gif brengen in de selectie van FC Twente''

FC Twente was in de laatste wedstrijden voor de winterstop vaak los zand. De ploeg van trainer Gonzalo Garcia zag er 'slap' uit volgens clubwatcher Leon ten Voorde.

"We hebben allemaal kunnen zien dat ze voor de winterstop bij een tegenslag heel snel omvielen", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Maar ik vind wel dat daar ook een taak ligt voor de technische staf om daar vanaf nu echt bovenop te zitten."

Fardau Wagenaar vraagt zich af wat Ten Voorde onder 'slap' verstaat. "Dat ze te weinig energie hebben?", vraagt ze. "Ja, onder andere", beaamt Ten Voorde. "Er moet gewoon discipline zijn. Voetballers zijn bij elkaar eigenlijk allemaal schoolkinderen, dus daar moet je bovenop zitten. Je moet zelf de kaders bepalen. Bij FC Twente heb ik te vaak het gevoel dat de spelers een beetje de kaders bepalen en dat de trainers vinden dat de discipline vanuit de spelers moet komen."

"Tot op zekere hoogte klopt dat, maar het is naïef en zo werkt het niet", vervolgt hij. "We hebben in het afgelopen half jaar bij FC Twente gemerkt dat het bij deze groep helemaal niet zo werkt. Je moet er bovenop zitten. Ik denk dat, als de selectie straks wat meer op sterkte is, je moet doorselecteren. Alleen nog maar jongens die uitzicht hebben op speeltijd, van die anderen moet je afscheid nemen of naar het tweede elftal sturen."

Ook de assistenten van Garcia lijken niet het tij te kunnen keren. "Dennis van der Ree wordt binnen de groep best geroemd om zijn oefenstof. Hij heeft goede ideeën, het is alleen een hele rustig jongen. Peter Niemeyer is nog veel rustiger. Je hebt niet het gevoel dat hij een keer ingrijpt of dat er een keer gelachen wordt", meent Ten Voorde.

"Bij de keepers zit de meeste beleving, de groep van Sander Boschker. Daar zit spirit in. Vanuit de staf moet daar veel meer energie en gif in gelegd worden", aldus Ten Voorde. "Misschien dat Boschker dan iets meer een stempel kan drukken op de rest", sluit Wagenaar af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand