''Duidelijk dat er naast Noa Lang nog een aanvaller bij moet''

5
''Duidelijk dat er naast Noa Lang nog een aanvaller bij moet''

FC Twente speelde zaterdagavond in de Grolsch Veste met 0-0 gelijk tegen FC Groningen en Leon ten Voorde kampte na afloop met gemengde gevoelens. De verslaggever zag dat de Tukkers in aanvallend opzicht onmachtig waren. 

"Wat zou Noa Lang vanaf de tribune hebben gedacht toen hij naar het ontluisterende aanvalsspel van FC Twente keek? Vast iets van: 'Geef mij straks die bal maar'. De thuisploeg dwong helemaal niets af en schoot in 90 minuten twee keer op doel",  schrijft hij op de website van de Tubantia.

"Als je naar de statistieken van het elftal kijkt, was dat geen verrassing, want er stond nauwelijks scorend vermogen binnen de lijnen", constateert Ten Voorde. "Garcia borduurde voort op het duel tegen Moeskroen en gebruikte Javier Espinosa als zogenaamde valse spits. Dat plan mislukte. Espinosa haalde overal de ballen op, zelfs op eigen helft, maar was nooit in de punt van de aanval te zien", blikt hij terug. 

"Aitor, na strubbelingen weer in genade aangenomen, worstelde en Rafik Zekhnini deed de gekste dingen", vervolgt de clubwatcher. "De topscorer van de ploeg, Haris Vuckic, kwam in de slotfase nog in de ploeg, maar de Sloveen zit even in de wachtkamer omdat de staf niet tevreden was hoe hij terugkeerde van vakantie en met de teleurstelling van het mislopen van een transfer is omgegaan."

"Emil Berggreen bleef 90 minuten op de bank, net als Queens Menig die in Spanje nog twee keer in de basis stond. Conclusie: bij het eerste optreden in 2020 werd nog eens pijnlijk duidelijk dat er naast Noa Lang nog een aanvaller bij moet", besluit Ten Voorde realistisch. 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 20 Jan 2020 om 18:59
  Gewoon Bergreen in de spits. Die jongen is sterk, kan een bal vasthouden en is een goed aanspreekpunt in de 16. Nu krijgt hij nooit aanvoer van achteruit. Lang en Keito op de flanken. Troepé en Verdonk als opkomende backs
 • 20 Jan 2020 om 18:48
  Noa Lang zal ook best beseffen dat met een beetje geluk kan hij de grote man en publiekslieveling in Enschede worden de rest is middelmaat.
 • 20 Jan 2020 om 16:39
  De verdediging stond zaterdag goed maar de ondersteuning van de aanval was naulijks aanwezig. Dit moet de komende wedstrijden beter worden ingevuld. Zekini en aitor stonden veelal op een eiland dit moet beter. Hopelijk kan Noa lang meer voor aansluiting zorgen met overzicht en scorend vermogen. En versterkingen aanvallend en verdedigend zouden zeker een goede zaak zijn.
 • 20 Jan 2020 om 16:30
  Aitor en Zekhini zijn te licht voor de Eredivisie. Het zijn actievoerballers, het lijkt wat, maar beiden doen zelden slimme dingen met de bal, niet in de eigen acties en niet in het afspelen. Ze kunnen een man uitspelen en Zekhini doet soms iets met zijn snelheid, maar worden ook beiden fysieke steeds geklopt. In feite heeft Nakamura meer in zich. Misschien een optie om met Nakamura naar rechts te gaan en Lang op links. Maar Twente mist ook spelers die goed vrij gaan staan op de kop van de zestien en middenvelders die deze spelers direct durven aan te spelen. Het gaat vaak over de flanken en dan staat er geen afmaker voorin. In de nieuwe variant staat er bijna helemaal geen aanval meer, omdat iedereen nodig is in de restverdediging. Dat komt omdat Twente te vaak de afvallende bal na een eigen aanval, hoekschop of op het middenveld verliest. Als dat beter staat, kun je weer meer op de aanval gaan spelen, dan heb je echter snelle, fysiek sterke en fanatieke spelers nodig en niet alleen artistieke spelers of Brama “ balletje terug’l spelers.
 • 20 Jan 2020 om 15:28
  Ikzeg. Hoe je er ook tegen aan kijkt wij fctwente hebben allemaal geen vecht mentaliteit . En als je dat niet hebt dan kan het wel is een bekeken jaar zijn . En hopelijk kan noa iets betekenen met zijn bravoure.