''Wel vreemd dat Garcia er zes maanden voor nodig heeft gehad''

8
''Wel vreemd dat Garcia er zes maanden voor nodig heeft gehad''

FC Twente speelde afgelopen weekend in eigen huis met 0-0 gelijk tegen FC Groningen, maar na afloop was er bij de supporters veel onvrede vanwege de saaie wedstrijd. Columnist Hans Assink zag echter wel de nodige pluspunten. 

"Afgelopen zaterdag hielden ze voor het eerst dit seizoen in eigen huis de nul! Het begin is er", schrijft hij op de website van Huis aan Huis Enschede. "Wel blijft het een beetje vreemd dat onze trainer er zes maanden voor nodig heeft gehad om Julio Plezeguelo op de juiste positie te zetten (centraal achterin) en Jesse Bosch op te stellen, maar a la", aldus Assink. 

"Wel hoor ik van alle kanten deprimerende geluiden dat Twente gaat degraderen, maar dat zie ik toch anders", vervolgt hij. "Komt ook omdat ik in het begin van de tweede helft nog even de korte mouwentest heb gedaan. Wat bleek? Wij hadden twee korte mouwen (Schenk en Busquets) en Groningen ook (Hrustic en Zeefuik). Een gelijkspel lag voor de hand", blikt Assink terug. 

"Groningen had wel een licht voordeel qua handschoenen - zij eentje (Lundqvist) en wij twee (Aitor en Selahi) - maar Hrustic werd vervangen door iemand die geen korte mouwen had", constateert hij. "(De korte mouwentest? De ploeg met de meeste korte mouwen in winters weer heeft de meeste bikkels en wint de wedstrijd - simpel). Nog één tip voor onze trainer: wel een spits in de spits zetten", adviseert Assink. 

8 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Jan 2020 om 03:22
  Als wat Assink schrijft voorwaarden zijn voor goed presteren, zijn we diep gezonken.
 • 22 Jan 2020 om 17:33
  • Quote van 22 Jan 2020 om 15:08
   het is godverdomme een van de zachtste winters sinds tijden, gewoon korte mouwen.
  Met een paraplu oplopen in het veld mag voor onze BIKKELS helaas nog niet anders deden ze dat wel
 • 22 Jan 2020 om 16:44
  Hoezo winter???
 • 22 Jan 2020 om 15:43
  Twente fans als jullie niets anders te melden hebben dan deze onzin plaats dan gewoon nites. Alles voor de clicks kennelijk. Zelfs Voetbalzone zinkt niet zo diep als dit.
 • 22 Jan 2020 om 15:30
  • Quote van 22 Jan 2020 om 15:14
   García is een clown.
  Vind ik niet. Een clown is leuk om naar te kijken :)
 • 22 Jan 2020 om 15:14
  García is een clown.
 • 22 Jan 2020 om 15:11
  Dat kwam deels omdat de rechtsbackplaats onderbezet was. Twente heeft spelers gezocht die op meerdere plekken in de verdediging zouden kunnen spelen. Julio laat zien waar hij echt hoort te spelen.
 • 22 Jan 2020 om 15:08
  het is godverdomme een van de zachtste winters sinds tijden, gewoon korte mouwen.