VIDEO | Samenvatting: FC Twente geeft zege uit handen tegen FC Utrecht Drommel blijft rustig: ''Ons optreden hier geeft moed en vertrouwen'' Drommel: ''Miscommunicatie. Hij wil hem teruggeven met z'n rug'' Garcia: ''Als we zo doorgaan, dan komen er goede wedstrijden aan'' Bijen teleurgesteld: ''Dit mag niet gebeuren. We waren bovenliggend''

Faber woedend: ''Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren''

( 2 reacties)
Faber woedend: ''Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren''

PSV neemt het zondagmiddag in het Philips Stadion op tegen FC Twente en de club uit Eindhoven aast op eerherstel na de uitschakeling in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Ernest Faber verloor in de achtste finale van de KNVB Beker met 2-0 van NAC Breda. 

“Ik vind dat we ons zondag moeten revancheren voor de wanprestatie van gisteren”, vertelt de oefenmeester op de clubsite. “De fase van praten is nu voorbij. Het is tijd dat we laten zien wat we in ons hebben. Er is voldoende talent in deze groep aanwezig. Dat talent gaat nooit verloren. Maar je moet hard werken om het talent te laten ontplooien", aldus Faber.

“Het gaat niet zozeer om harde woorden", vervolgt hij realistisch. "We hebben de afgelopen weken flink wat gesprekken met elkaar gehad. Daarin is gezegd welke kant we op wilden. Dat wil ik nu ook echt terugzien. Linksom of rechtsom moeten we er weer staan. Met de juiste spelers. De juiste speler is een ander dan de beste speler", constateert Faber.

"De juiste is degene die onvoorwaardelijk tot een prestatie voor het elftal kan komen", legt hij uit. "Als je voorwaarden aan een prestatie gaat stellen, iets terug wil voor jouw actie, ben je niet de juiste voor dit team. Als het tegenzit moet je weerbaarder zijn. Daarvoor ben je speler van PSV. Maar tijdens de afgelopen wedstrijden vochten de spelers bij tegenslag meer voor zichzelf dan voor elkaar."

"Dat zie ik niet gebeuren als het meezit. Met andere woorden: we kunnen het dus wel. De spelers moeten zich realiseren dat zij elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren", waarschuwt hij. "Ik mis een beetje de trots om voor deze club te spelen. Ik zit hier nu dertien jaar en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. (...) Het is graag of niet. In alle opzichten", besluit Faber. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Jan 2020 om 10:48
    Maak je geen zorgen Faber. Vanaf het eerste fluitsignaal gaan de Twente spelers op de rug liggen met de pootjes omhoog. De coach kijkt berustend langs de lijn en zag dat het goed was. Dus maak je geen zorgen kerel.
  • 24 Jan 2020 om 20:32
    Ikzeg. Zo is het en niet anders, zo hoort het ook bij ons fctwente te zijn. Er op of geen eten mentaliteit, dat is het juiste mentaliteit.