VIDEO | Samenvatting: FC Twente pakt punt bij PSV dankzij Vuckic

FC Twente heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met PSV. In Eindhoven werd het 1-1. Doelpuntenmakers waren Denzel Dumfries voor PSV en Haris Vuckic voor FC Twente.

In de eerste helft was het PSV dat Twente razendsnel onder druk zette. Dankzij de pressie van PSV kwamen de Tukkers er maar zelden uit. Het was dan ook PSV dat in de eerste helft de beste kansen kreeg op de openingstreffer, de ploeg uit Enschede had haar verdediging echter op orde waardoor een kans voor Mohamed Ihattaren de grootste bleek. Zijn inzet ging voorlangs. Dankzij de gemiste kansen gingen beiden ploegen met de brilstand de kleedkamer in.

Na de theepauze zette PSV meer druk. Dit leidde dan ook tot de openingstreffer voor de ploeg uit Eindhoven. Drommel loste op een schot van Ibrahim Afellay, Denzel Dumfries schoot de rebound binnen. In het opvolgende deel van de wedstrijd bleef PSV de betere. In de 75ste minuut kreeg Afellay zijn tweede gele kaart waardoor hij kon inrukken.

Twente kon ook daarna geen vuist maken totdat invaller Haris Vuckic uit het niets op weergaloze wijze de bal de goal in wist te rammen in de 87ste minuut. Vanaf ruim twintig meter wist de Sloveen de bal via de onderkant van de lat in de linkerbovenhoek te knallen. In het laatste deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor de ploegen de punten delen.

PSV - FC Twente 1-1 (0-0)
61' 1-0 Dumfries
87' 1-1 Vuckic

Opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Hendrix, Viergever, Afellay, Rosario, Ihattaren, Bruma (79' Doan), Lammers (55' Mitroglou) en Gakpo (82' Gutiérrez).

Opstelling FC Twente: Drommel, Troupée, Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Busquets, Bosch, Selahi (78' Berggreen), Aitor, Espinosa (66' Vuckic) en Lang (66' Zekhnini).