Brama niet in FC Twente-selectie: ''Ik vind dat heel vreemd''

Wout Brama ontbrak tegen PSV in de wedstrijdselectie van FC Twente, maar volgens clubwatcher Leon ten Voorde was dat niet omdat de aanvoerder van de Tukkers niet fit is.

"Nee, hij is niet geblesseerd en zat gewoon niet bij de selectie. Ik vind dat heel vreemd. Ik zeg niet dat Brama op dit moment in de basis hoort en zeg ook niet dat hij voor de winterstop goed heeft gespeeld. Maar het is wel je aanvoerder. En als ik dan zie wie er allemaal wel op de bank zaten en je neemt dan een fitte Brama niet mee. Dat vind ik niet al te handig van de trainer. Hij hoort toch wel bij de beste 18 van de selectie?", vraagt Ten Voorde zich af bij De Ballen Verstand.

De clubwatcher beweert niet te weten of er iets is voorgevallen tussen trainer Gonzalo Garcia en Wout Brama. "Dat weet ik niet. Hij ziet het niet in Brama zitten", vervolgt Ten Voorde, die minder onder de indruk is van Giorgi Aburjania. "Als ik dan zo'n jongen als Aburjania zie, een hele aardige en vriendelijke jongen waarvan we allemaal weten dat hij niets meer voor FC Twente gaat betekenen, die gaat misschien wel deze week weg. Dan vind ik het raar dat je hem op de bank zet en Brama zit op de tribune of thuis in Enschede."

Fardau Wagenaar beweert dat het mogelijk te maken heeft met de eigen mening van Brama, daar is Ten Voorde het mee eens. "Wout zegt het wel als hij het ergens niet mee eens is en daar kan een trainer soms wel last van hebben. Misschien gaat zo'n sterke persoonlijkheid de boel wel ondermijnen, die wil ik er liever niet bij hebben. Ik vind het niet handig van Garcia want je haalt jezelf de problemen in huis."

"Stel dat FC Twente tegen PSV geen punt had gepakt, dan was Wout Brama nu een thema geweest bij de hele achterban. Dat kan de trainer voorkomen. Hij moet slimmer zijn. Hij is daar niet handig in. Hij kan een onervaren Garcia juist heel erg helpen. Maak daar gebruik van en ga hem niet kleineren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand