Spannende slotfase voor Jansen: ''Mede door wissels FC Twente''

1
Spannende slotfase voor Jansen: ''Mede door wissels FC Twente''

Anco Jansen besliste dinsdagavond in blessuretijd het duel tussen FC Emmen en FC Twente met de 2-0. De smaakmaker van FC Emmen is nog niet helemaal fit en begon daardoor op de bank.

"Vooral in de eerste helft was het genieten", zegt Jansen in gesprek met RTV Drenthe. "Een hoog niveau, het tempo en technisch prachtige dingen gezien. Het zijn mooie voetballers om naar te kijken. Het was wel een potje om op de bank lekker naar te gaan kijken."

Halverwege was het verschil echter slechts één doelpunt, tot onvrede van Jansen. "Het is een onverklaarbaar iets, wat je vaker ziet gebeuren met een ploeg die zóveel beter is", doelt de routinier op de tweede helft. "Als je die marge niet naar twee gooit en zij gaan aanvallend wisselen. Op een gegeven moment hebben ze niets meer te verliezen, terwijl ze eigenlijk alle kanten op gespeeld worden."

"Dan zie je toch dat het spelbeeld in de laatste twintig minuten verandert", vervolgt de aanvaller. "Mede door hun wissels, maar ook doordat je weet dat de marge maar één is. Dan gaan zij aanvallen en worden we helemaal teruggedrongen. Dan geven we geen druk meer op de bal en zie je dat je het nog moeilijk krijgt."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Feb 2020 om 19:53
    De wedstrijd was na 5 min al beslist
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›