Ten Voorde haalt uit: ''Die vond ik echt wel ontluisterend''

Leon ten Voorde heeft zich verbaasd over het uitgelekte gesprek tussen supporters en de technische staf van FC Twente. De clubwatcher was verrast over de inhoud van het gesprek.

"Ik hou sowieso niet van dit soort acties als de bus opwachten", zegt Ten Voorde op de website van TC Tubantia. "Er is vaak geschreeuw en het levert vaak niets op. Het gaat altijd over strijd en passie, maar deze keer was de inhoud wel wat anders. En die vond ik echt wel ontluisterend."

Ten Voorde vond dat FC Twente weinig zelfreflectie toonde. "Wat mij opvalt in het gesprek is dat alles buiten de staf en de spelers wordt gelegd", geeft hij aan. "Het ligt aan de supporters, de media en zelfs Wout Brama. Maar het ligt niet aan de eindverantwoordelijken zelf. Het rare zelfbeeld dat ze hebben wordt in het gesprek op een ontluisterende manier bevestigd."

Fardau Wagenaar was geschokt door de uitspraken van Sander Boschker over Wout Brama. "Sander Boschker zei dat hij niet werd toegezongen toen hij op de bank zat bij FC Twente. Dat vind ik een treurig verhaal van hem want het is een hele andere situatie", aldus Wagenaar, die bijval krijgt van Ten Voorde.

"Het is niet handig", vindt Ten Voorde. "In dit soort gesprekken is er één stelregel, ga met supporters niet op de inhoud zitten. Doe dat nooit want dan kom je in een emotie terecht en ga je dingen zeggen waar hij (Boschker, red.) nu ongelooflijk veel spijt van heeft."

Volgens Ten Voorde is er ook 'karaktermoord' gepleegd op Brama. "Als je vindt dat hij ondermijnend bezig is, dan moet je hem ook niet in het dagelijks proces willen hebben. Dan moet je hem ook door de week uit de kleedkamer halen. Door de week gebeurt er meer dan op zo'n wedstrijddag", besluit Ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand