Column: Waakvlam

Aanvallend, fris voetbal zouden we voorgeschoteld krijgen. Spelers die het gras op zouden eten, die voor elke 100 euro die ze per half uur in hun waarschijnlijk peperdure spijkerbroek stoppen, het Twentse ros uit zouden ademen, wat zeg ik, zouden rijden als gladiatoren in hoogtijdagen.

Die romantiek is niet meer. Alleen het verleden geeft ons nog houvast voor de toekomst. Het hart van de supporter klopt nog. Het doet zeer, maar het bonst nog zeker. Gisteren zaten ze er weer, de hondstrouwe aanhang. Waarschijnlijk eerder vrij moeten nemen van werk. Harde wind, koude handen, maar toch samen als één groot blok hout.

Maar hoe hard zij ook hun best deden, het hout vatte geen vlam. Het vuur in de ziel van dit team is uit. Ja, ergens op de tribune stond onze waakvlam. Een nostalgisch vuurtje die telkens weer uitgetrapt lijkt te worden. Net zolang totdat er niemand meer is die een lucifer heeft om het aan te wakkeren.

Het doet pijn om te zien hoe het geloof langzaam weer wegzakt in het drijfzand. Hoe we eindelijk weer eens samen en naast elkaar reden, maar als een eenrichtingsweg bijna weer doodloopt. Het doet pijn om te zien hoe cultuur stilletjes weg ligt te kwijnen.

Hoe supporters telkens weer komen, hopen en weer teleurgesteld worden. Hoe het vuurtje langzaam gedoofd is tot een waakvlam, terwijl er zoveel brandstof is dat alleen maar aangestoken hoeft te worden door het team en technische staf. Heel simpel eigenlijk. Maar blijkbaar dus niet.

Misschien een idee om Heubach Hooligan eens voor de neus van de trainer en spelers neer te zetten? Gewoon om eens op zíjn manier te praten over visie, cultuur, en al die andere belangrijke dingen die je eigenlijk al vanaf dat je een Twente-contract tekent, in je DNA gestopt had moeten krijgen. Ohja, en misschien zou hij ook nog wat pepers mee kunnen nemen. Kilo's graag. Vooral roodgekleurd!

R.M.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand