Nkufo: ''Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven'' Tal van clubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Brama 'schittert' in video van MST: ''Jij kunt levens redden'' ''Voor Feyenoord, PSV en FC Twente loopt bedrag in de miljoenen'' Derksen reëel: ''Denk dat we deze competitie kunnen vergeten''

''In een wereld waar cashen centraal staat, is Ziyech de uitzondering''

2
''In een wereld waar cashen centraal staat, is Ziyech de uitzondering''

Hakim Ziyech vertrekt deze zomer naar Chelsea, zo werd vorige week bekend. Tom Knipping, verslaggever van Voetbal International, is onder de indruk van de weg die Ziyech afgelegd heeft.

"Hoe vaak zie je dat nou nog? Dat een speler eerst stap voor stap uitgroeit tot Eredivisie-ster en pas daarna verhuist naar een topcompetitie? SC Heerenveen, FC Twente, Ajax", schrijft Knipping in zijn column. "Nu hij 26 jaar is en volop in bloei staat, vertrekt Ziyech met voldoende bagage naar de Premier League."

Knipping gaat verder: "Dat is de ideale carrière-opbouw waaraan veel spelers en zaakwaarnemers een voorbeeld kunnen nemen. In een wereld waarin snel cashen centraal staat, is Ziyech de uitzondering die de regel bevestigt. Grote klasse."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Feb 2020 om 10:25
    Had hij dan een andere keuze? Waar zou hij in Europa terecht hebben gekunt toen hij bij Heerenveen of Twente speelde. Zelfs het eerste seizoen bij Ajax, waar hij regelmatig uitgefloten werd stonden de clubs niet voor hem in de rij. Een grote transfer maak je in Nederland alleen nog maar als je goed speelt bij Ajax. Dat is de enige weg om te cashen. Wat hij nu ook gedaan heeft.
  • 20 Feb 2020 om 02:35
    Ik denk niet dat je kan spreken van 'echte' clubliefde maar het is inderdaad wel een carrière die je niet vaak meer ziet