FC Twente wil met jurist en FBO om tafel: ''Niet worden verrast'' Update: Vuckic reageert: ''Mijn focus is volledig op FC Twente'' Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: play-offs naar enkel duel' OPROEP | Kaartenactie Twentefans voor zieke en jarige Sørensen

''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen''

7
''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen''

FC Twente won afgelopen weekend met 2-0 van AZ en daardoor is de ploeg van trainer Gonzalo Garcia nog maar twee punten verwijderd van het linkerrijtje. Verslaggever Gijs Eijsink was zaterdagavond aanwezig in de Grolsch Veste en hij heeft genoten van het duel. 

"De man naast me op de perstribune van FC Twente is eigenlijk een supporter van de thuisclub", begint hij op de website van TwenteSport. "Dat hoort niet, je wordt geacht neutraal te zijn. Je hoort zo objectief mogelijk te zijn. Afgelopen zaterdag stond hij model voor tienduizenden mede-fans van de FC. Toen we de opstelling in handen kregen, moest hij lachen om de nieuwste fantasieën van Garcia Garcia. Ik ook."

"Weer had GG de tien veldspelers op een andere wijze geformeerd. Elke week is er weer een nieuw probeersel", constateert Eijsink. "Om het middenveld moest mijn buurman hartelijk lachen. Geen van drieën had opgesteld moeten worden. Selahi, Busquets en Aburjania hadden op de bank moeten zitten, meende hij. Voor hen hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen." 

De Tukkers wonnen uiteindelijk echter met 2-0 en Giorgi Aburjania nam op fraaie wijze de openingstreffer voor zijn rekening. "Aburjania speelde steeds beter, mijn buurman zag het ook en begon hem te prijzen", blikt hij terug. "Het werd al met al een mooie pot voetbal, althans als je aanhanger was van de FC. AZ stond steeds onder druk, de FC speelde scherp en sterk en was de baas op het veld", aldus Eijsink. 

"Zo sloeg de stemming van al die tienduizenden fans in anderhalf uur om van chagrijn naar extase. Zo gaat dat soms tijdens een voetbalwedstrijd", beseft hij. "Zuurpruimen worden vrolijk zingende en klappende fans. Mijn buurman transformeerde bij FC Twente-AZ tot een goed gehumeurde supporter van de thuisclub. En toen Giorgi Aburjania werd benoemd tot Man of the Match, moest hij heel hard lachen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 19 Feb 2020 om 14:43
  Is die buurman verder helemaal normaal?
 • 19 Feb 2020 om 14:31
  Van Holscher verwacht ik (veel) meer dan van Espinosa
 • 19 Feb 2020 om 14:16
  Laten we die buurman van Eijsing opsluiten voor de komende drie jaar !
 • 19 Feb 2020 om 14:00
  Is die er nog steeds dan !!!!
 • 19 Feb 2020 om 13:13
  Ja ik lees ook wel eens een tijdschrift
 • 19 Feb 2020 om 13:03
  Holscher???
 • 19 Feb 2020 om 12:46
  Kom dr maar in”ik zeg”:-)))))