Nkufo: ''Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven'' Tal van clubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Brama 'schittert' in video van MST: ''Jij kunt levens redden'' ''Voor Feyenoord, PSV en FC Twente loopt bedrag in de miljoenen'' Derksen reëel: ''Denk dat we deze competitie kunnen vergeten''

Wisgerhof blikt terug: ''Dan wilde Douglas nog weleens de stad in gaan''

0
Wisgerhof blikt terug: ''Dan wilde Douglas nog weleens de stad in gaan''

Peter Wisgerhof en Douglas Franco Teixeira speelden maar liefst 13.061 minuten naast elkaar bij FC Twente. Ze speelden maar liefst vier jaar naast elkaar. De eerstgenoemde denkt dat het duo een perfecte combinatie was.

"Ik denk dat we heel goed bij elkaar pasten. Toen Douglas naar FC Twente kwam was ik iets meer ervaren en ik moest me ook best vaak aanpassen aan hem. Hij ging echt voor elke bal, al won hij ze ook bijna altijd", blikt Wisgerhof terug in gesprek met VICE Sports. "Ik heb me daarom regelmatig op aangepast. We konden allebei in het duel spelen en daar waren we allebei heel erg sterk in. We gunden elkaar alles, dus we kwamen voor elkaar op."

De Nederlandse verdediger merkte dat ze hetzelfde karakter hebben. "Ik denk dat wij allebei een winnaarsmentaliteit hadden. We konden heel slecht tegen ons verlies. Dat was heel belangrijk, wat dat betreft leken we op elkaar", vervolgt Wisgerhof, die qua achtergrond niet op Douglas leek. "Ik heb vaak met hem gesproken en Brazilië is echt niet te vergelijken met Nederland."

Douglas was nog jong toen hij naar Enschede kwam en Wisgerhof moest hem vaak helpen. "Ik heb hem vaak in bescherming moeten nemen, als hij weer eens uit was geweest. Ik had het snel in de gaten als hij uit was geweest en dan zei ik dat hij weg moest blijven bij de trainer. Het was een emotionele jongen als het wat minder liep of als hij geen transfer mocht maken. Dan wilde hij nog weleens de stad in gaan", aldus Wisgerhof.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!