Nkufo: ''Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven'' Tal van clubs scharen zich achter Ajax en willen seizoen zien stoppen Brama 'schittert' in video van MST: ''Jij kunt levens redden'' ''Voor Feyenoord, PSV en FC Twente loopt bedrag in de miljoenen'' Derksen reëel: ''Denk dat we deze competitie kunnen vergeten''

Slot: ''FC Twente had een heel goed antwoord op ons aanvalsspel''

1
Slot: ''FC Twente had een heel goed antwoord op ons aanvalsspel''

AZ treedt donderdagavond met een flink gewijzigd elftal aan de Europa League-wedstrijd tegen LASK Linz. Trainer Arne Slot grijpt in na de 2-0 nederlaag tegen FC Twente.

"In zo'n situatie kunnen er soms ook nieuwe dingen ontstaan doordat andere jongens de kans krijgen", zegt Slot in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Winst en verlies liggen vaak dicht bij elkaar. Dat heb ik in de eerste helft van het seizoen ook vaak gezegd na een overwinning en dat blijkt de laatste weken ook wel."

"Als je reëel naar de wedstrijden kijkt, hebben we het in voetballend opzicht alleen tegen FC Twente laten afweten. In de andere wedstrijden die we verloren, tegen Willem II en NAC, zijn we wel degelijk tot heel goed aanvalsspel gekomen", aldus Slot, die onder de indruk was van FC Twente afgelopen zaterdag.

"Vooral FC Twente had een heel goed antwoord op ons aanvalsspel via de zijkanten", geeft de oefenmeester aan. "Dus kijk ik als trainer wat ik kan aanpassen in het team – zonder dat we honderdtachtig graden de andere kant op gaan. We kijken naar aanpassingen binnen de manier waarop we willen voetballen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Feb 2020 om 22:14
    Wat een verademing die realistische en heldere analyses van Slot.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›