Rutten: ''Bij FC Twente zitten veel successupporters in het stadion'' FC Twente profiteert mee van transfer Ziyech naar Chelsea Nkufo: ''Mijn doel is weer terug te keren bij FC Twente'' Rutten duidelijk: ''Ben tegen de constructie met Heracles Almelo'' 'FC Twente kan tonnen aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX'

''Je kunt FC Utrecht qua manier van spelen vergelijken met AZ''

1
''Je kunt FC Utrecht qua manier van spelen vergelijken met AZ''

FC Twente neemt het zondagmiddag in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht en trainer Gonzalo Garcia heeft een goed gevoel overgehouden aan de zege tegen AZ. De oefenmeester beseft welke belangen er op het spel stonden en hij was blij met het vertoonde spel. 

"De winst op AZ van afgelopen week was belangrijk voor ons", blikt hij terug op de clubsite. "We speelden goed, op eenzelfde manier als aan het begin van het seizoen. Dat was ook ook het idee van na de winterstop, om stap voor stap terug te komen", legt Garcia uit.

"We wilden meer stabiliteit krijgen in de defensie, niet om defensief te spelen, maar meer naar voren. De basis moet goed zijn", beseft hij. "Als je defensief niet goed staat kun je ook geen druk zetten en aanvallen. Dat we dat hebben laten zien tegen een goede grote tegenstander maakt het alleen maar mooier", aldus Garcia, die uitkijkt naar het duel tegen FC Utrecht. 

“Een team met veel kwaliteiten, een heel sterke ploeg”, vervolgt hij. “Je kunt FC Utrecht qua manier van spelen vergelijken met AZ, een van de betere teams in de competitie. Al hebben ze met een speler als bijvoorbeeld Kerk wat andere kwaliteiten. Thuis speelden we een fantastische wedstrijd tegen Utrecht (3-1), ik hoop dat we dat weer kunnen laten zien", besluit Garcia. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Feb 2020 om 10:03
    Morgen gaan we weer de ware realiteit van FC Twente zien.