Tandem op links bij FC Twente: ''Ik praat veel met Queensy''

2
Tandem op links bij FC Twente: ''Ik praat veel met Queensy''

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 bij FC Utrecht. Calvin Verdonk zag hoe de Enschedeërs de zege in de slotfase uit handen gaven.

"Ik denk dat we hier meer verdiend hadden, zeker een punt", zegt Verdonk in gesprek met RTV Oost. "We hebben FC Utrecht bijna geen kans gegeven. Ik voelde wij dat zij het laatste kwartier meer de bal hadden dan wij en meer vooruit kwamen, maar we kregen heel ongelukkig de 1-1 tegen. Bij die tweede zaten we niet te kort bij een standaardsituatie, dat mag eigenlijk niet gebeuren."

Verdonk merkte al snel dat er wat te halen viel voor FC Twente. "In de eerste helft hebben we al best grote kansen gehad. Die fout van Emanuelson moeten we gewoon afstraffen", doelt de verdediger op de kans voor Giorgi Aburjania. "We moesten sneller op 0-1 komen, waardoor het makkelijker voetballen is."

FC Twente speelde met veel vertrouwen, ondanks dat de Tukkers nog niet weg zijn uit de degradatiezone. "Ik denk dat we nu een beetje hetzelfde spelen als in het begin. We geven de tegenstanders weinig tijd, waardoor het voor ons allemaal makkelijker voetballen is. Als we de bal veroveren zijn we al dichter bij de goal van de tegenstander", aldus Verdonk, die een fraaie voorassist gaf op Queensy Menig.

"Ik praat veel met Queensy", geeft hij aan. "We hebben voor de wedstrijd ook samen in een hotel hier in de buurt geslapen. We praten veel met elkaar en ik weet wat hij van mij verwacht. Ik weet dat hij snel is en dat hebben we laten zien bij dat doelpunt."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Feb 2020 om 19:26
  • Quote van 24 Feb 2020 om 15:50
   Goed gespeeld, wel weer een domme gele kaart. Staat daardoor op scherp.
  Klopt zowel verdedigend en opbouwend was hij erg sterk gisteren, hopelijk houdt hij dat vast!
 • 24 Feb 2020 om 15:50
  Goed gespeeld, wel weer een domme gele kaart. Staat daardoor op scherp.