'Ironisch dat Van Leeuwen, die uitblinkt in afwezigheid, dit plan vorm geeft''

Twente! Verenigt is vrijdagavond met een statement gekomen voor wat betreft de gezamenlijke jeugdopleiding tussen FC Twente en Heracles Almelo. FC Twente wilde volgens de nieuwjaarsreceptie een gelijkwaardige jeugdopleiding als AZ.

"Begin dit jaar, een nieuwjaarsreceptie, waar onze technisch directeur uitblonk door afwezigheid, maar ook een receptie waar de woorden gesproken werden dat FC Twente een opleiding van het niveau AZ wil realiseren. Het klonk velen als muziek in de oren, want dit stond ook in het beleidsplan 2020 (gewoon doen, gewoon doen)", luidt het statement van Twente! Verenigt.

Toen FC Twente er minder goed voor stond, zou Jan Smit, voormalig directeur van Heracles, er geen traan om laten als FC Twente zou degraderen. "U begrijpt dat onder de supporters van FC Twente er weinig gevoel voor een gelijkwaardig project voor de duur van 10 jaar is. Voor een samenwerking is vertrouwen en elkaar steunen een belangrijke basis; vertrouwen komt te voet en gaat te paard."

"Er wordt gesproken over samenwerking op basis van gelijkwaardighheid, echter is het startpunt bij voorbaat al niet op basis van gelijkwaardigheid. Er staat een door FC Twente gerunde jeugdopleiding met een door FC Twente gekozen trainingsstaf en faciliteiten. Om ook vanuit FC Twente een goede herstart met de jeugdopleiding te kunnen maken, hechten wij er veel waarde aan dat eerst op het technisch beleid een stevige basis komt die de belangen van FC Twente goed kan borgen."

"De technisch directeur laat zich niet of nauwelijks zien bij officiële gelegenheden waar de belangrijkste stakeholders zijn, of bij de jeugdteams. Het is dan ook ironisch dat deze technische directeur de samenwerking met Heracles vorm heeft gegeven. Toon respect voor de club (kostuum), je collega’s en de achterban van de club en speel geen verstoppertje als je lastige vragen kunt verwachten."

Twente! Verenigt heeft een duidelijk advies. "Implementeer snel het nieuwe beleidsplan en vertaal het naar de technische directie. Eerst in Hengelo de boel weer op de rails zet, voordat we gaan nadenken over een samenwerking die veel emoties bij de achterban oproept. Een jeugdopleiding is de levensader van een gezonde voetbalclub. Laat FC Twente zelf die gezonde club worden, waar de trouwe achterban trots op is!", zo sluit Twente! Verenigt het statement af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand