Buitenspel | Van Polen haalt uit: ''Gebruik die hersenpan een keer''

Bram van Polen heeft via de social media-kanalen hard uitgehaald naar de mensen die afgelopen weekend toch de drukte opzochten ondanks meerdere waarschuwingen om afstand te houden en binnen te blijven.

"Ik merk dat ik behoorlijk geïrriteerd ben", zegt de aanvoerder van PEC Zwolle. "Ik snap mensen gewoon niet. Iedereen die nu op straat gaat, het bos in, niet die anderhalve meter afstand houdt. Denk nou eens na mensen!"

"Die mensen die dat zeggen hebben er voor gestudeerd en zijn daar alleen maar mee bezig", vervolgt de verdediger, opgetekend door RTV Oost. "Ik snap niet dat je dat niet in je botte kop kan krijgen. Dat je niet even het fatsoen hebt om aan andere mensen te denken, om die anderhalve meter afstand te houden, mits je überhaupt naar buiten moet."

Van Polen heeft een duidelijke boodschap. "Want ik vind gewoon, je moet binnen blijven. Wat is dat nou voor moeite? Ze vragen niet om een salto binnen een dag te leren of wat dan ook. Dit is iets wat iedereen kan. Ik snap wel dat mensen denken, ik zie het niet om me heen. Maar dat willen we juist voor zijn. Dat mensen in je omgeving, mensen überhaupt er aan gaan sterven."

De rechtsback snapt de uitjes die sommige mensen ondernemen niet. "Je kunt nu allemaal leuk in groepjes naar het bos gaan, of bij elkaar gaan lopen hangen. Is allemaal leuk en aardig, maar wat nou als het jouw opa of oma is. Denk daar nou eens over na. Dan kun je daar niet meer naartoe. Die gaan dan eenzaam sterven in een ziekenhuis. Ga nou eens met die gedachte aan andere mensen denken."

"Ik hoor de politiek alleen maar zeggen: blijf alsjeblieft binnen. Niet blijf alsjeblieft, blijf gewoon binnen, denk gewoon na. Gebruik die hersenpan een keer", sluit Van Polen af.

Deze boodschap van aanvoerder Bram van Polen gaat ons allemaal aan! pic.twitter.com/fIjTrewlCx

— PEC Zwolle (@PECZwolle) March 22, 2020

In de rubriek 'Buitenspel' houden we onze bezoekers op de hoogte van de belangrijkste (sport)updates uit de regio met betrekking tot het coronavirus. Wij hopen op uw begrip!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand