FC Twente wil met jurist en FBO om tafel: ''Niet worden verrast'' Update: Vuckic reageert: ''Mijn focus is volledig op FC Twente'' Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: play-offs naar enkel duel' OPROEP | Kaartenactie Twentefans voor zieke en jarige Sørensen

Verdonk: ''Zo gebeurde het precies, ik ging mee met de vibe''

0
Verdonk: ''Zo gebeurde het precies, ik ging mee met de vibe''

Feyenoord zou afgelopen weekend de Klassieker tegen Ajax spelen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De 6-2 overwinning van afgelopen seizoen blijft daardoor voorlopig de laatste Klassieker in De Kuip.

FC Twente-verdediger Calvin Verdonk had in dat duel een belangrijke rol. "Het plan was Ajax pijn te doen in de omschakeling, vooral over onze linkerflank", blikt toenmalig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst terug in de Volkskrant. "We wisten dat Hakim Ziyech veel naar binnen trok en niet steeds achter onze linksback Calvin Verdonk."

"We wilden dat Calvin vaak werd aangespeeld en Ajax' rechtsachter Mazraoui naar hem toe zou komen, waardoor die de verdediging verliet en Ajax overal één op één kwam te staan", vervolgt de oefenmeester. "Alle ruimtes die open vielen moesten we benutten door steeds diep te gaan. Onze tactiek was om er een renwedstrijd van te maken. Na het eerste kwartier ging het precies zoals wij wilden."

Verdonk kijkt met plezier terug op dat duel. "Iedereen was heel goed. Het ging vanzelf", meent de verdediger, die nu voor FC Twente speelt. "Van te voren was voorspeld dat ik veel vrijheid zou krijgen, omdat Ziyech me niet altijd zou volgen. Zo gebeurde het precies. Ik ging mee met de vibe. Ik heb de wedstrijd later nog weleens teruggezien. Alle ballen vlogen er ook in."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!