Ten Voorde beseft: ''Dan moeten de competities klaar zijn''

1
Ten Voorde beseft: ''Dan moeten de competities klaar zijn''

FC Twente zal voorlopig nog niet in actie komen in de Eredivisie vanwege de corona-uitbraak. Het is de vraag of de competitie zelfs wel uitgespeeld gaat worden, beseft clubwatcher Leon ten Voorde.

FC Twente heeft namelijk maar liefst achttien aflopende contracten. Deze spelers zitten na 30 juni officieel zonder werkgever. "In Enschede geldt dat ook nog eens voor de voltallige trainersstaf", schrijft Ten Voorde in TC Tubantia. "Kortom: als niet op korte termijn het gehele transfersysteem wordt omgegooid, moeten de competities hoe dan ook voor 30 juni klaar zijn, want zonder bemanning is het lastig werken."

De competitie zou op zondag 10 mei eindigen, maar FC Twente moet nog acht duels spelen. Tevens moeten spelers volgens de deskundigen minimaal drie weken trainen om weer wedstrijdfit te zijn. "Eerder dan begin mei wordt er dus sowieso niet gevoetbald en dan hebben we het hier ook nog eens over het meest optimistische plan", aldus Ten Voorde, die weet dat de KNVB de competitie het liefst uitspeelt.

"Maar ze voegen daar meteen aan toe dat er ook naar andere scenario's wordt gekeken. Uitspelen, uitstel, afstel, inkorten: er wordt in Zeist niets uitgesloten", weet de journalist. "Met al die mitsen en maren staat de KNVB voor een heidens karwei tot een pasklaar plaatje te komen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Mar 2020 om 22:40
    Scenario is allang bekend. Slaaptablet.
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›