Bondscoach Koeman duidelijk in open brief: ''Doen! Punt!''

Bondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman hebben voetballend Nederland in een open brief op de website van de KNVB opgeroepen eenheid te tonen in de strijd tegen corona. De brief is hieronder te lezen.

Beste voetballiefhebbers, fans van Oranje,

Nu de wereld op zijn kop staat en onze sport volledig tot stilstand is gekomen, richten we ons tot jullie. Niet om te zeggen hoe erg het is dat er eindrondes worden uitgesteld en dat er discussie is over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen. Want daar maken we ons, samen met onze internationals en staf van het mannenteam en van de OranjeLeeuwinnen, nu niet druk om.

Natuurlijk doet het wél vreemd aan dat we nu onze interlands niet kunnen spelen, dat de voorbereiding op een groot toernooi er ineens heel anders uitziet, of zelfs niet meer nodig is. We vinden het ook erg dat we jullie, onze fans, moeten missen, dat we er samen geen mooie voetbalzomer van kunnen maken. Daar balen we van.

Maar dat valt allemaal vollédig in het niet bij de actualiteit van het coronavirus, want dat ontwricht momenteel ieders leven. Ook wij zijn zeer geraakt door de gebeurtenissen en alles wat het virus momenteel aanricht in ons land en ver daarbuiten. Ons medeleven gaat uit naar de families van de mensen die aan het virus zijn overleden. En vanaf deze plaats wensen we iedereen die in het ziekenhuis ligt of thuis aan het herstellen is, heel veel beterschap en sterkte toe.

We hebben geweldige bewondering voor de mensen in de zorg, die 24/7 knokken om Corona-patiënten uit de klauwen van het virus te redden. In de zorg, maar zeker ook in de andere beroepen waar nu stevig doorgewerkt moet worden, lopen de echte helden van dit moment.

Eén ding staat voor ons vast; we komen dit te boven. Maar … van deze opponent kunnen we alleen winnen als we het echt met elkaar doen. Geloof in elkaar, vecht voor elkaar, bekommer je om elkaar, laat niemand zakken, nooit. Je hebt elkaar nodig. We hebben met zijn allen elkaar nodig.

Tijdens EK’s en WK’s staan jullie massaal als de spreekwoordelijke twaalfde man achter Oranje, met miljoenen mensen thuis voor de buis en tienduizenden fans die ons achterna reizen naar alle uithoeken van de wereld. Jong, oud, man, vrouw, arm en rijk: die saamhorigheid, die verbinding, die eenheid, dat is wat we nu als Nederland nodig hebben.

Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op. Zonder meer. Doen! Punt! Alleen samen staan we sterk.

En straks? Ooit voetballen we weer, kleuren de stadions weer ‘gewoon’ Oranje en hopen wij weer massaal op jullie support te kunnen rekenen, thuis voor de buis en in al die uithoeken van de wereld!

Pas goed op elkaar!

Mede namens onze selecties,

Sarina Wiegman en Ronald Koeman

???? | Een brief van onze bondscoaches. pic.twitter.com/MWsNz8OOGQ

— OnsOranje (@OnsOranje) March 23, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand