FC Twente wanhoopt niet: ''Liepen voor op de liquiditeitsplanning''

3
FC Twente wanhoopt niet: ''Liepen voor op de liquiditeitsplanning''

Maandagavond werd bekend dat de Eredivisie stil ligt tot 1 juni en dat zal gevolgen hebben voor de financiële situatie van FC Twente. Volgens Paul van der Kraan heeft het echter niet te veel gevolgen.

"Ook als er helemaal niet meer wordt gevoetbald dit seizoen kunnen we het uitzingen. Tot 1 maart liepen wij voor op de liquiditeitsplanning doordat wij door meer inkomsten uit ticketing, sponsoring en horeca beter presteerden dan begroot. Deze tendens was al duidelijk zichtbaar bij de halfjaarcijfers", zegt Van der Kraan tegenover Tubantia.

De algemeen directeur weet nu nog niet wat de gevolgen zijn. "Bij het niet uitspelen, of het uitspelen zonder publiek, missen we naast de inkomsten van de tickets en de horeca ook de merchandising. Maar hoeveel dat is? Dat kan ik nu niet zeggen."

Van der Kraan is wel blij dat de tv-gelden gewoon uitbetaald zullen worden. "Bij mijn weten zit er ook geen ontsnappingsclausule in het contract", vervolgt Van der Kraan. "De exacte rekensom is pas te maken als de coronacrisis voorbij is en we weten waar we aan toe zijn. Hoe langer deze situatie duurt, hoe groter de onzekerheid wordt over de continuïteit van FC Twente."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Mar 2020 om 10:10
    De KNVB maakt er een zooitje van om de clubs die het financiël moeilijk hebben noet te helpen. Want ze zullen is geld moeten betalen..
  • 24 Mar 2020 om 05:18
    Dat geeftnogmaals aan dat onze club op dit moment goed met het geld omgaat. Wij hebben met van de Kraan en van Leeuwen topbestuurders aan het roer zitten Geen wanbeleid zoals bij ADO dat een nieuwe trainer aanstelde en een bus met nieuwe spelers kocht en nog is het niets
  • 23 Mar 2020 om 21:53
    Gewoon 4 thuisduels inplannen als oefenwedstrijd. Schalke en nog een paar clubs. Goed voor de bieromzet. Stadion zit dan 4x redelijk vol; mensen willen er tegen die tijd graag uit..
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›