Statistieken: FC Twente valt in negatieve zin op in Eredivisie

2
Statistieken: FC Twente valt in negatieve zin op in Eredivisie

Voetbal International viel het eerder al op dat FC Twente weinig kansen creëert in de Eredivisie. VoetbalStatsNL deed onderzoek naar de aanvallende cijfers van de Tukkers dit seizoen.

Opvallend is dat FC Twente het minst aantal doelpogingen van de hele competitie ondernam. Zelfs ADO Den Haag, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en PEC Zwolle creëerden meer. Hoewel de Tukkers zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer druk hoeven te maken over het vervolg van de competitie, is het wel een aandachtspunt voor het komende seizoen.

Ook het aantal doelpunten voor valt op in vergelijking met de voorgaande jaren. Van de afgelopen vijf seizoenen werd slechts één keer minder gescoord dan in dit seizoen.

Meer statistieken zien? Ga naar deze link!

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 Mar 2020 om 20:34
    Het uitspelen van de competitie zonder publiek is nog altijd een mogelijkheid. Ik zou me maar niet te vroeg rijk rekenen.
  • 24 Mar 2020 om 20:29
    Hoezo aandachtspunt voor volgend seizoen, We mogen dan toch wel hopen dat er dan een andere trainer staat, die wel een normaal elftal op kan stellen, en leuk voetbal op de mat kan leggen, en de juiste wissels toepassen, als GGG isvervangen door bijvoorbeeld Ron Jans of welke andere vrije nederlandse trainer dan ook, komen de doelpogingen vanzelf, GGG is demeest waardeloze trainer ooit en we waren met Skreuder, Hake, Pusic, al gewend aan baggervoetbal, maar zoals dit seizoen nog nooit.
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›