Vandaag spoedberaad over Eredivisie: ''Kwam een beetje onverwacht''

4
Vandaag spoedberaad over Eredivisie: ''Kwam een beetje onverwacht''

De betaald voetbalclubs, de KNVB, de Eredivisie CV en spelersorganisaties beleggen vandaag een spoedvergadering over de verscherpte maatregelen die het kabinet gisterenavond presenteerde omtrent het coronavirus.

Tot 1 juni zijn (sport)evenementen verboden, waardoor het nog maar de vraag is wat er met de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gebeurt. "Iedereen wist inmiddels dat dit een reële mogelijkheid was, uiteraard, maar de algemene verwachting was dat de overheid eerst de ontwikkelingen van komende week zou afwachten", zegt Mattijs Manders, directeur van Eredivisie CV in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Wat dat betreft kwam het moment van dit besluit – zeker ook gezien de lange periode die het omvat – wel een beetje onverwacht. Maar uiteraard respecteren we de keuze. Het spreekt voor zich dat het voetbal ondergeschikt is aan het maatschappelijk belang, zeker als het mensenlevens betreft. Geen twijfel over mogelijk", vervolgt hij.

Een abrupt einde van de competities lijkt zeer reëel en vrijwel onontkoombaar. "Er liggen tal van scenario’s open. Inhoudelijk is het echt te vroeg om daar al iets over te zeggen. Er is veel collegialiteit en onderling begrip, maar we moeten eerst nog wel op één lijn zien te komen over de beste oplossing. Een ideaal scenario bestaat niet in deze. Daar zal iedereen zich bewust van moeten zijn", aldus Manders.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Mar 2020 om 13:25
  Maak de competitie af in augustus. Daarna de nieuwe competitie enkel rondig dus 17 wedstrijden. Zo heb je meer tijd voor Europees en interlands.
 • 24 Mar 2020 om 12:06
  • Quote van 24 Mar 2020 om 10:53
   Nee kan niet komen de spelers te dicht bij elkaar binnen de welbekende 1.5 meter
  En dan ook nog meer dan 3. Dat er nog mensen zijn die denken dat de competitie moet worden uitgespeeld, die hebben het nog niet begrepen.
 • 24 Mar 2020 om 10:53
  • Quote van 24 Mar 2020 om 09:55
   Competitie zonder publiek. Mijn voorspelling van de dag
  Nee kan niet komen de spelers te dicht bij elkaar binnen de welbekende 1.5 meter
 • 24 Mar 2020 om 09:55
  Competitie zonder publiek. Mijn voorspelling van de dag
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›