FC Twente wil met jurist en FBO om tafel: ''Niet worden verrast'' Update: Vuckic reageert: ''Mijn focus is volledig op FC Twente'' Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: play-offs naar enkel duel' OPROEP | Kaartenactie Twentefans voor zieke en jarige Sørensen

Van Marwijk duidelijk: ''KNVB moet de lopende competities afkappen''

0
Van Marwijk duidelijk: ''KNVB moet de lopende competities afkappen''

Volgens Bert van Marwijk moet de KNVB de Eredivisie abrupt beëindigen. Door de aangescherpte maatregelen die het kabinet gisterenavond presenteerde omtrent het coronavirus mag er zeker tot 1 juni niet gevoetbald worden.

"Gezien de situatie, mensen die tegen de dood vechten, verzorgingshuizen die op slot gaan terwijl mensen daar iedere minuut van de dag uitkijken naar het bezoek van dierbaren en nog talloze van die voorbeelden; dan schaam je je bijna om over voetbal te praten. Ik vind ook dat het amateur- en profvoetbal een streep moeten zetten en de KNVB de lopende competities moet afkappen", zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf.

Mocht de Eredivisie toch weer hervat worden, dan hebben de clubs tien dagen nodig om hun spelers fit te krijgen. "Ploegen die geen goede serie achter de rug hadden zoals Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle bijvoorbeeld zullen een boost krijgen omdat zich een nieuwe kans aandient en geblesseerde spelers terugkeren. Maar elftallen in een positieve flow zoals AZ, Feyenoord en VVV-Venlo zullen zich afvragen of ze dat goede gevoel direct weer te pakken krijgen", vervolgt de oud-bondscoach van Oranje.

"Vandaar zal Ajax profiteren en kan ook PSV z’n voordeel halen ten opzichte van AZ en Feyenoord. ADO Den Haag had het min of meer opgegeven en zal dit als een nieuwe situatie beschouwen en die laatste kans willen grijpen om niet te degraderen", aldus Van Marwijk, die echter pleit voor een direct einde. "Tot hier en niet verder, haal een noodscenario uit de kast en kijk vervolgens hoe het virus zich ontwikkelt en wanneer we het normale leven kunnen hervatten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!