Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

6
Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

Arno Vermeulen verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt in Nederland, nadat gisteren bekend werd dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Op de vraag wat er met de eindstand moet gebeuren, heeft ook de NOS-commentator echter geen antwoord.

"Het seizoen is afgelopen, tenzij er nog een uitzondering voor het voetbal wordt gemaakt", stelt Vermeulen op het digitale thuis van zijn werkgever. "Op basis van de huidige stand, met nog negen speelronden te gaan, kun je nu geen kampioen aanwijzen, vind ik. Een oplossing kan zijn om de eindstand van vorig seizoen te nemen."

Ajax is de huidige koploper, maar voert de ranglijst enkel aan op doelsaldo. Ook nummer twee AZ heeft 56 punten. "Dat ligt moreel gevoelig ten opzichte van AZ, dat dit seizoen nota bene twee keer van Ajax won", vervolgt hij.

Volgens Vermeulen is het schrappen van de huidige competitie de meest eerlijke oplossing. "De KNVB heeft een verschrikkelijk dilemma. Er is op dit gebied geen jurisprudentie, dus wat is de beste oplossing?", aldus Vermeulen.

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Mar 2020 om 22:23
  Vermeulen is en blijft een idioot.
 • 24 Mar 2020 om 12:30
  Mooi man. Zijn we weer kampioen. Jammer dat er dan geen pitch invasion en feest komt.
 • 24 Mar 2020 om 12:14
  Onzin Arno, de stand van vorig jaar heeft geen enkele relatie met dit voetbaljaar
 • 24 Mar 2020 om 11:38
  Wat de keuze ook gaat worden, ik denk dat Fc Twente een groot probleem heeft. Met alle huurlingen en aflopende contracten moet een volledig nwe selectie worden neergezet.
 • 24 Mar 2020 om 10:21
  Dit seizoen nu gelijk afkappen. Iedere club hetzelfde aandeel geven in de opbouw voor televisie gelden. De meest logische clubs volgend seizoen Europa in sturen, de winst evenredig verdelen over de clubs als een soort van hulp. Geen winnaar uitroepen en degradatie maar een jaartje on hold. Laat er evt 2 clubs promoveren ( extra inkomsten) en laat de KNVB de clubs in de KKD helpen het hoofd boven water te houden. Dan kun je gedurende het nieuwe seizoen kijken of alle clubs het redden . ( Al zou ik er niet van op kijken als er 2 of 3 clubs zull n verdwijnen.
 • 24 Mar 2020 om 09:07
  Ik dacht dat dat voor Twente niet veel uitmaakte, want dan spelen we volgend seizoen toch eredivisie :)

zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›