''In Nederland niet aan de orde om nu trainingsveld op te gaan''

0
''In Nederland niet aan de orde om nu trainingsveld op te gaan''

De Eredivisie ligt stil tot 1 juni en ook in andere Europese landen wordt er voorlopig niet gevoetbald. Toch staan de spelers van RB Leipzig en VfL Wolfsburg alweer op het trainingsveld om de conditie op peil te houden.

"In Nederland is het niet aan de orde om nu het veld op te gaan", zegt Evgeniy Levchenko, voorzitter van de VVCS in het Algemeen Dagblad. "Iedereen wacht op de regering, of ze meer maatregelen nemen of die juist versoepelen. Voor de VVCS staat de gezondheid van de spelers voorop."

De spelers in Nederland krijgen van de clubs vaak wel individuele trainingen mee voor in huis. Dat wordt gecontroleerd door het uitlezen van data en het invullen van vragenlijsten. "Toch is het vooral aan de speler zelf hoe je met beperkte middelen ervoor zorgt dat je fit blijft. Het vraagt ook om een beetje creativiteit", aldus Levchenko, die zelf weet dat de spelers graag weer willen voetballen.

"Natuurlijk zijn er die het liefst vandaag weer het veld opgaan, maar ook onder profvoetballers zijn er zorgen", meent de oud-speler van onder meer FC Groningen, Sparta Rotterdam en Vitesse. "De meesten willen hun gezondheid en die van hun naasten niet riskeren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›