FC Twente wil met jurist en FBO om tafel: ''Niet worden verrast'' Update: Vuckic reageert: ''Mijn focus is volledig op FC Twente'' Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: play-offs naar enkel duel' OPROEP | Kaartenactie Twentefans voor zieke en jarige Sørensen

'Geluiden' bereiken Van der Kraan: 'Pas in oktober weer voetbal'

0
'Geluiden' bereiken Van der Kraan: 'Pas in oktober weer voetbal'

Vanwege het coronavirus zal er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden en daardoor loopt FC Twente, dat het stadion in eigen beheer heeft, veel inkomsten mis. Algemeen directeur Paul van der Kraan weet echter nog niet hoe hoog de schade uiteindelijk zal zijn. 

"Door hogere inkomsten uit ticketing, horeca en sponsoring liepen we tot 1 maart voor op onze begroting", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "We hebben dus een liquiditeitsbuffer, maar het is duidelijk dat ons dat niet tot in het oneindige zal helpen. Het grootste probleem vind ik op dit moment de onzekerheid", aldus Van der Kraan, die veel verschillende 'kenners' aan het woord heeft gehoord. 

"Ik acht de geleerden hoog, maar hun meningen lopen nogal eens uiteen. Er sijpelen zelfs geluiden door dat er pas in oktober weer gevoetbald kan worden", vervolgt hij. "Als dat het geval is, dan krijgen we zoals de meeste clubs problemen met de continuïteit. In de loop van deze week hopen we alle cijfers op een rijtje te hebben en kunnen we een eerste inschatting van de gevolgen van het coronavirus maken." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!