David moest maandag alweer trainen: ''Je kunt moeilijk weigeren''

2
David moest maandag alweer trainen: ''Je kunt moeilijk weigeren''

Chris David speelt sinds dit seizoen voor Cape Town City FC en was maandag nog aan het trainen, maar dat mag inmiddels niet meer door het coronavirus. De voormalig speler van FC Twente vindt dat het snel gegaan is.

"We deden loopwerk in kleine groepen zonder contact te maken en we deden afwerkoefeningen. We kleedden op veilige afstand om, wasten veel onze handen en gingen snel weg om thuis te douchen. Dat deden we drie keer per week. Of ik me bezwaard voelde? Als zij zeggen dat we moeten trainen, dan ga je. Je kunt moeilijk weigeren. De club pakte het wel heel goed op, heel hygiënisch", zegt David tegenover Tubantia.

De middenvelder, die eerder ook voor FC Utrecht speelde, denkt te weten hoe het in Zuid-Afrika terecht is gekomen. "Toeristen over de hele wereld hebben het virus meegenomen. Het kan snel gaan. Alles plat is de enige manier om het virus in te dammen", vervolgt David. "Je wordt gek, want je wil voetballen. Maar veiligheid staat op 1."

"Ik heb een mooi appartement met een terras en kan daar een beetje zonnen. Ik doe mijn oefeningen. Maar dat gaat ook wel vervelen", zegt David, die wel steun heeft van Istvan Bakx en Nick Hengelman. "We hebben een groepsapp met Nederlanders waarin we dagelijks praten. Af en toe gaan we gezellig naar het strand, eten we wat of gaan we naar een comedy club. Al is dat nu natuurlijk minder. Gelukkig is er FaceTime en Netflix en kan ik lekker op het terras zitten. Al moet het niet te lang duren."

"Ik hoop vooral dat het allemaal goedkomt. Ik bid voor iedereen, voor de zieken en de overledenen. Ik hoop dat mensen veilig blijven en geen gekke dingen doen, niet in grote aantallen bij elkaar komen. Dat snap ik echt niet", aldus David.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Mar 2020 om 06:31
  • Quote van 24 Mar 2020 om 23:18
   Echte drerrie is hij broer
  Wollah
 • 24 Mar 2020 om 23:18
  Echte drerrie is hij broer
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›