Buitenspel | Brouwer Grolsch gaat biertanks leegpompen in Twente

2
Buitenspel | Brouwer Grolsch gaat biertanks leegpompen in Twente

Het coronavirus laat ook diepe sporen na bij brouwerij Grolsch, de naamgever en een belangrijke sponsor van FC Twente. De Enschedese brouwer stuurt zelfs vrachtwagens naar Twentse horeca om tankbier terug te halen.

Tot 1 juni zijn evenementen verboden en blijven de cafés en restaurants gesloten. Ook FC Twente, waar Grolsch uit de tap stroomt, kan voorlopig geen evenementen organiseren en de flinke horeca-omzet bij thuiswedstrijden van de Enschedese club blijft achterwege.

Grolsch spreekt van een unieke situatie en laat lege vrachtwagens naar horecagelegenheden rijden om aangebroken tankbier terug te halen, wat anders over de datum gaat. De brouwer kan grondstoffen uit het teruggehaalde bier mogelijk nog verwerken. Het is niet duidelijk of er ook bij De Grolsch Veste aangebroken tankbier wordt weggepompt.

De Enschedese brouwer ziet wel dat de verkoop van kratten bier de laatste weken is toegenomen. "We zien op korte termijn een lichte verhoging, maar verwachten niet dat dit structureel zal zijn. Per saldo zien wij een forse daling in onze bierverkopen", laat woordvoerder Koert van 't Hof weten aan TC Tubantia.

In de rubriek 'Buitenspel' houden we onze bezoekers op de hoogte van de belangrijkste (sport)updates uit de regio met betrekking tot het coronavirus. Wij hopen op uw begrip!

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Mar 2020 om 19:12
    Kunnen ze het mooi als Heineken verkopen.
  • 25 Mar 2020 om 13:25
    Mede supporters. Ik ben op zoek naar een samenvatting van Twente Fulham uit 2011. Heeft iemand een linkje. Ik kan het nergens vinden.