Van der Kraan: ''We weten niet hoe de sponsors er dan voorstaan''

3
Van der Kraan: ''We weten niet hoe de sponsors er dan voorstaan''

De coronauitbraak raakt ook FC Twente hard. De club uit Enschede heeft al een aanvraag ingediend om werktijdverkorting te mogen doorvoeren. Het is nog niet duidelijk of FC Twente in aanmerking komt voor die regeling.

"Ze moeten aantonen dat ze meer dan 20% van hun omzet verliezen", zegt Marc Boele, directeur van de CED, de koepelorganisatie van de Eerste Divisie. "Als het alleen gaat over afgelopen week, is er geen club die zich kwalificeert. Maar als er langer niet gespeeld wordt, komen alle clubs in aanmerking."

De Belastingdienst heeft wel elke club in het betaald voetbal uitstel verleend bij het betalen van belastingen. "Zo neemt de liquiditeit toe", vertelt Wim van de Fliert van het Utrechtse onderzoeksbureau Hypercube in gesprek met Het Financieel Dagblad. "Dat is van groot belang nu de portemonnee snel leegloopt. De lonen moeten betaald worden, maar de inkomsten vallen weg."

Als FC Twente de resterende vier thuisduels niet speelt, scheelt dat de club ongeveer 1,3 miljoen euro. "Verder zijn in het stadion ook nog veel evenementen afgezegd", reageert directeur Paul van der Kraan. "De consequenties daarvan hebben wij nog niet doorgerekend."

De coronacrisis komt op een slecht moment, omdat sponsoren en seizoenkaarthouders vaak nu beslissen over komend seizoen. "Voor onze club zijn de gevolgen van de coronacrisis nu nog niet rampzalig. Hoe dat volgend seizoen ligt, is onmogelijk in te schatten. We weten immers niet hoe de sponsors er dan voorstaan", aldus Van der Kraan.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 26 Mar 2020 om 22:23
  • Quote van 25 Mar 2020 om 21:27
   Ondanks alle Corona shit zijn of waren de meeste supporters een beetje Twente moe, ik ben benieuwd hoeveel er afhaken als de trainer en Ted aan het roer blijven.
  Ikzeg. Messi. Ik ben er klaar mee met deze 2 heren en ook de vriend van ted holcher. Ik heb al aangegeven om te stoppen met mijn 2 seizoen kaarten mijn hulp en ik gaan niet meer kijken naar deze 2 hoog genoteerde amateurs met een voetballer die nog te slecht is met alle respect voor de amateurclubs. Het gekke in mij is dat ik al vanaf de op richting van ons fctwente er bij was en ik verleng voor mijn club fctwente maar kom zelf niet meer terug om naar deze 3 heren te kijken of te luisteren. Nee messi het houdt op ik ben er stuk van hoe deze heren met onze club fctwente omgaan. Heb er moeite mee geloof me, maar zo kan het niet langer doorgaan.
 • 25 Mar 2020 om 21:27
  Ondanks alle Corona shit zijn of waren de meeste supporters een beetje Twente moe, ik ben benieuwd hoeveel er afhaken als de trainer en Ted aan het roer blijven.
 • 25 Mar 2020 om 21:16
  Nogmaals, gewoon kappen die handel.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›