Opvallend: 'Voetballen in 'leeg stadion' ook geen optie voor FC Twente'

4
Opvallend: 'Voetballen in 'leeg stadion' ook geen optie voor FC Twente'

FC Twente kreeg eerder deze week te horen dat de competitie mogelijk toch nog uitgespeeld gaat worden, echter zonder publiek. Maar is er dan ook daadwerkelijk geen publiek in het stadion? Leon ten Voorde trekt er zijn twijfels bij.

"De meeste wedstrijdselecties bestaan tegenwoordig uit 23 spelers. Tel daar de technische en medische staf en de materiaalmannen nog bij en je zit zo op een man of 70.  En dan hebben we het nog niet eens over die paar clubfunctionarissen die er altijd bij zijn", schrijft Ten Voorde in Tubantia.

De clubwatcher van de Tukkers wist daarnaast te melden dat er gemiddeld 40 á 50 mensen van FOX Sports meegaan, terwijl FC Twente ook nog eens 750 vrijwilligers aan het werk hebben. Om alles draaiende te houden, denkt Ten Voorde toch dat er veel inzet van vrijwilligers nodig is

Daarnaast weet Ten Voorde ook dat FC Twente altijd een evenementenvergunning moet aanvragen voor elke wedstrijd. Om de competitie uit te spelen, zullen de Tukkers dit dus ook moeten doen, maar evenementen en samenkomsten mogen tot 1 juni niet doorgaan. "Als de huidige regels strikt worden toegepast is voetballen voor juni - ook in een relatief leeg - stadion geen optie", schrijft Ten Voorde.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 25 Mar 2020 om 21:25
  • Quote van 25 Mar 2020 om 21:15
   Nogmaals, gewoon kappen die handel. Weegt niets tegen op.
  Amen.
 • 25 Mar 2020 om 21:15
  Nogmaals, gewoon kappen die handel. Weegt niets tegen op.
 • 25 Mar 2020 om 20:19
  • Quote van 25 Mar 2020 om 20:07
   Vraag me weleens af of Leon zaagsel in de bovenkamer heeft. Niet de meest snuggere man op deze aardkloot.

  Valt me wel op dat die zogenoemde clubwatcher niks te vertellen heeft als Twente niet speelt. Volgens mij mag Carcia & Tedje wel blijven van hem, ha ha. Was een periode geweest om ze beiden op de trein te zetten. Ach ja , mocht de competitie gespeeld zijn, lekker die trainer laten doodbloeden tot het einde van z’n contract en dan is het “adio” OF GAAT TEDJE WEER VREEMDE DINGEN DOEN !!
 • 25 Mar 2020 om 20:07
  Vraag me weleens af of Leon zaagsel in de bovenkamer heeft. Niet de meest snuggere man op deze aardkloot.

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›