Van Leeuwen over reisverbod: ''Daarom mag niemand het land uit''

0
Van Leeuwen over reisverbod: ''Daarom mag niemand het land uit''

FC Twente zal naar alle waarschijnlijkheid geen wedstrijden spelen tot 1 juni en FC Twente-directeur Ted van Leeuwen denkt ook niet dat het realistisch is om eerder te beginnen.

"Je kunt niet zomaar weer aan de competitie beginnen met het oog op blessures. De spelers hebben eerst een voorbereiding nodig. Afhankelijk van hoe lang alles stil heeft gestaan, zal dat toch drie tot vier weken duren", zegt Van Leeuwen tegenover 1Twente. "Ze werken allemaal een individueel programma af. Via een app waar iedereen op aangesloten is, kunnen we precies aflezen welke trainingsarbeid de spelers leveren."

Volgens de technisch directeur zijn alle spelers in Nederland op Aitor Cantalapiedra na. "Op het moment dat iemand nu afreist, hebben we geen zekerheid of ze weer terug kunnen keren. Daarom mag niemand het land uit", vervolgt Van Leeuwen. "Ze zijn ver weg van hun familie. En de Spaanse jongens die beelden vanuit Spanje zien, hebben gemixte gevoelens. Ze willen aan de ene kant bij hun familie zijn, maar aan de andere kant zien ze dat de situatie daar erger is dan hier."

Van Leeuwen kan zelf niet zijn normale werk doen. "Dit zijn de maanden waarin je normaal gesproken spelers 'afscout'; neem je hem wel of niet. We nemen de lijsten nog eens door, bekijken beelden en bellen rond. Maar het is heel moeilijk, want we hebben geen idee waar dit heen gaat en hoe lang het gaat duren", sluit Van Leeuwen af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›