FC Twente wil met jurist en FBO om tafel: ''Niet worden verrast'' Update: Vuckic reageert: ''Mijn focus is volledig op FC Twente'' Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: play-offs naar enkel duel' OPROEP | Kaartenactie Twentefans voor zieke en jarige Sørensen

Eredivisie pas van start in 2021? ''Dat is echt niet zo irreëel''

2
Eredivisie pas van start in 2021? ''Dat is echt niet zo irreëel''

Door de uitbraak van het coronavirus ligt de voetbalwereld momenteel volledig plat. Wanneer de competities weer van start gaan, is nog een raadsel. Een viroloog uit Duitsland opperde eerder al eens dat voetballen in 2020 er niet meer in zit. 

In Nederland lijken we die richting ook op te gaan. "Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel", vertelt hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters tegenover het Algemeen Dagblad. "Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wél een optie."

De regering is met oplossingen bezig, maar voetbal is nu bijzaak. "Hoe belangrijk is voetbal voor de verspreiding van het virus? Of de eredivisie in augustus weer van start kan gaan: ik durf er geen harde voorspelling op los te laten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Mar 2020 om 17:58
    Gewoon dit seizoen afkappen klaar niet langer eeuwig over door drammen, en spelers zullen ook massaal gaan weigeren denk ik met die minimale afstand van1.5 meter , slaat allemaal nergens op.
  • 26 Mar 2020 om 09:53
    Spelen in lege stadions in het najaar is geen optie, want dan wordt er geen jaarkaart verkocht. Commercieel is dit een waanidee. Ik denk dat deze Duitse viroloog gelijk heeft en dat we voor 1 oktober geen reguliere wedstrijd meer spelen. Nu nog een beetje daadkracht bij de KNVB om de clubs duidelijkheid te verschaffen.