Ruiz geniet van razendsnelle hattrick: ''Daar werd ik zenuwachtig van''

2
Ruiz geniet van razendsnelle hattrick: ''Daar werd ik zenuwachtig van''

De datum 27 maart 2010 zal Bryan Ruiz niet snel meer vergeten. De Costa Ricaan maakte op die datum zijn eerste hattrick in het betaald voetbal, uitgerekend in dienst van FC Twente. In de titelstrijd hielp hij de Tukkers aan een 3-0 overwinning op Sparta Rotterdam. 

Bijzonder is dat de hattrick binnen vier minuten en twintig seconden werd gemaakt. Ruiz reageert vanuit Brazilië tegenover Tubantia. "Ik herinner me er alles nog van. (...) In de eerste helft scoorden we niet, al kregen we genoeg kansen. Daar werd ik zenuwachtig van."

Zenuwachtig of niet; die hattrick kwam er. "De eerste goal kwam uit een voorzet van Perez, de tweede was een penalty. Blaise N’Kufo liep naar me toe en zei: ‘Jij neemt hem’. De derde maakte ik na een goede pass van Theo Janssen."

De overwinning op Sparta vormde de opmaat naar de landstitel die FC Twente dat seizoen veroverde. Ruiz gaf destijds na de wedstrijd al aan dat hij de steun van het publiek voelde. "Dit ontstaat, het is iets van de hele regio. Je voelt de trots in Twente groeien. Mensen geloven in ons. We mogen fouten maken, omdat ze weten dat we ons best blijven doen." 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Mar 2020 om 00:43
  • Quote van 29 Mar 2020 om 23:39
   Terughalen
  Dit soort helden moet je, niet terug halen kan alleen maar zwaar tegenvallen.
 • 29 Mar 2020 om 23:39
  Terughalen
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›