Verbeek: ''Voorlopig redden we ons met keukenrollen en tissues''

Het coronavirus zorgt niet alleen in de Europese competities voor problemen. Zo werd ook de Australische competitie plotseling stilgelegd. Voormalig FC Twente-trainer is sinds vorig jaar werkzaam bij Adelaide United en merkt de gevolgen.

"Afgelopen maandag hebben we nog getraind, maar dinsdag kregen we te horen van de maatregelen, zoals die ook ongeveer in Nederland zijn", zegt Verbeek in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat we hier onze laatste wedstrijd van dit seizoen wel hebben gespeeld. Het is wel raar om hier opeens zonder doel aan de andere kant van de wereld te zitten."

Verbeek krijgt van een afstand de maatregelen in Nederland mee. "Ik sprak Jan de Jonge net nadat ze in Nederland de boel hadden dichtgegooid", geeft hij aan. "Als je er dan op zo'n afstand van zit, is het moeilijk te bevatten. Hij woont langs de weg van Heerenveen naar Groningen, waar het normaal heel druk is, maar nu rijden er bijna geen auto's. En dat er om twaalf uur 's middags geen brood meer te krijgen was bij de bakker. Als dan hier nog alles 'gewoon' doorgaat, is dat heel surrealistisch."

"In Australië is dat nu allemaal aan de gang. We zitten al een week achter wc-papier aan, want ja, het hamsteren gebeurt hier nu ook", vervolgt Verbeek. "Maar voorlopig redden we ons met keukenrollen en tissues", blijft hij nuchter.

"Er zijn restricties, zoals afstand houden en bij ons is ook bijna alles dicht. Alleen de supermarkten en drogisterijen zijn open. Maar het voordeel is wel dat we de vrijheid hebben om naar buiten te kunnen en we wonen aan het strand. Daarbij is het dertig graden, dus voorlopig redden we ons wel, hoor", besluit hij.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand