''Bizar dat er toen ook vaak 30.000 mensen op de tribune zaten''

0
''Bizar dat er toen ook vaak 30.000 mensen op de tribune zaten''

Giorgi Aburjania heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De middenvelder, die door Sevilla voor twee seizoenen is verhuurd aan de club uit Enschede, kent zowel Gonzalo Garcia als Ted van Leeuwen nog van zijn tijd in Cyprus bij Anorthosis Famagusta. 

"Het betekende een hernieuwde kennismaking met Ted, maar ook met Gonzalo Garcia", vertelt hij in een interview met De Twaalfde Man. "Bij Anorthosis merkte ik al wel dat hij trainer zou worden. Zijn intelligente manier van spelen en hoe hij over voetbal praatte…", aldus Aburjania, die vol lof is over de trouwe supporters van de Tukkers. 

"Ik wist al dat FC Twente een grote club was. Voor ik naar Enschede kwam, had ik alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gezien", verklapt hij. "Bizar dat er ook toen gewoon vaak 30.000 mensen op de tribune zaten. Dat geeft je toch het gevoel dat je wat extra’s kunt. Dat publiek hier lijkt heel erg op dat in Sevilla", constateert Aburjania. 

De Georgiër snapt wel dat de fans soms kritisch zijn. "Dat snap ik. Bij zo’n grote club als FC Twente is er altijd veel aandacht van de media en dat de fans zich roeren is normaal. Dat maakt de druk vaak groter", weet hij. "Van de andere kant is dat ook goed, omdat je dan wel voelt dat het echte supporters zijn. Het gaat ze aan het hart."

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!