'Als ze dat echt gaat doen, wordt het steeds lastiger om te winnen''

De KNVB heeft verschillende wijzigingen doorgevoerd bij de jeugd. Zo worden er onder meer geen uitslagen meer bijgehouden. Voormalig FC Twente-trainer Fred Rutten snapt niet waarom de KNVB dit doet.

"Als we echt gaan doen wat de directeur amateurvoetbal van de KNVB nu voorstelt, weet ik één ding: dan wordt het steeds lastiger iets te winnen. Het verbaast me dat hij dit soort dingen zo maar de wereld in gooit en dat de technisch directeur van de bond dat goed vindt. Nico-Jan Hoogma is als speler groot geworden in Duitsland, het land van winnen", zegt Rutten in Voetbal International.

Rutten denkt dat er te veel aan veranderd wordt. "Het is een gotspe dat kinderen niet mogen ervaren wat verliezen is, hoe het voelt onderaan te staan. De teleurstellingen die je overwint, bepalen voor een groot deel hoe je later in het leven komt te staan. Juist die groep rond twaalf jaar is belangrijk, doordat kinderen op die leeftijd cognitief en motorisch de grootste stappen kunnen maken. Maar de bond geeft het weg."

"Ik zie het ook bij clubs, die gaan samenwerken. Juist die leeftijdsgroep traint dan gezamenlijk in regionale groepen, onbegrijpelijk. De grote drie, Ajax, Feyenoord en PSV, beginnen er niet aan. Dat zegt genoeg. Nu begint de KNVB een competitie voor spelers onder-21. Maar op die leeftijd moet je bij wijze van spreken al basisspeler zijn in het eerste elftal. Wat je dan krijgt, is dat je opleidt voor de breedtesport", aldus Rutten.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand