Rutten: ''Als ik FC Twente kan helpen, sta ik daar voor open''

De roep om Fred Rutten klinkt de laatste maanden weer luider bij de supporters van FC Twente. De oud-trainer van de Tukkers is momenteel als adviseur van de Raad van Commissarissen (RvC) aan FC Twente verbonden en voelt zich prettig in die rol.

"Als er een thema is waar niet voldoende inhoudelijke kennis over aanwezig is, kan ik mijn knowhow inbrengen", legt Rutten uit in gesprek met De Twaalfde Man. "Of ze er wat mee doen, is aan de RvC. Na de degradatie heb ik FC Twente geadviseerd een ervaren technisch manager te nemen, die zich in een situatie als die waarin FC Twente zich bevindt al eens heeft meegemaakt."

FC Twente kwam op bij Ted van Leeuwen en in die keuze kan Rutten zich goed vinden. "Ted heeft heel veel kennis over spelers en voor een selectie gezorgd waarmee de club binnen een jaar weer naar de Eredivisie kon. Met Ted, met wie ik bij Vitesse heb gewerkt, heb ik wel contact over voetbal in het algemeen. In de technische staf speel ik niet structureel een rol, omdat ik niet betrokken ben bij het dagelijkse proces."

Rutten ziet zichzelf nu nog niet in een andere rol bij FC Twente werken. "Ik vind dat ikzelf mag bepalen hoe ik mijn leven invul. Ik heb er voor dit seizoen bewust voor gekozen me te laten opereren aan mijn heup. Boven hadden we binnen mijn familie te maken met een aantal trieste omstandigheden en wilde ik mijn handen vrij hebben toen ons vierde kleinkind werd geboren", aldus Rutten.

De adviseur sluit een andere rol in de toekomst echter niet uit. "Als ik kan helpen sta ik daar voor open. Het is mijn club. En als je al zoveel jaar in de regio woont, dan ben je gewoon een Twentenaar", besluit Rutten.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan (hoogstwaarschijnlijk) niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand