Nkufo: ''Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven''

Blaise Nkufo is topscorer aller tijden bij FC Twente, maar dat ging niet gemakkelijk voor de Zwitser met Congolese roots. In gesprek met VICE blikt hij terug op zijn carrière.

"Toen ik in 2003 bij FC Twente kwam, zat de club aan de bodem", vertelt Nkufo. FC Twente speelde tegen degradatie en had het financieel lastig, maar het grootste probleem was de mentaliteit, die was klein. Voorzitter Joop Munsterman was de enige die groot dacht. Hij investeerde in het stadion, haalde betere spelers en zorgde voor een goede technische staf. Onder Fred Rutten werd de organisatie professioneler."

De sterke spits herinnert zich nog goed hoe 'bijzonder' de spelersgroep van destijds was. "Ik kon met iedereen goed opschieten, alleen mijn relatie met Kenneth Perez was niet goed. Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven. Maar we zaten in hetzelfde team en moesten het met elkaar doen. Toen we kampioen werden, gaven we elkaar opeens een knuffel. Ik realiseerde me dat het succes voor hem erg belangrijk was."

"Ik geloof erin dat je mentaliteit voor een groot deel bepaalt hoe ver je komt. Als je gelooft in je eigen kunnen, wordt elk doel haalbaar", vervolgt Nkufo, die vol lof is over Munsterman. "Hij had een plan en kreeg de mensen mee. Uiteindelijk mochten we ons voor één jaar de beste van Nederland noemen. Als aanvoerder mocht ik de schaal omhoog houden. Dat was een geweldig gevoel, erg emotioneel. Ik voel de emoties weer als ik erover praat. We hebben toen geschiedenis geschreven."

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand