Gudde: ''Op dit front zou je dan op eigen houtje gaan opereren?''

5
Gudde: ''Op dit front zou je dan op eigen houtje gaan opereren?''

Eric Gudde, directeur van de KNVB, vindt het ondenkbaar dat de KNVB er zelf voor zou kiezen om de Eredivisie uit te laten spelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft hij aan dat Nederland niet zomaar een apart besluit mag nemen in dezen.

"Je bent één van de 55 landen binnen een voetbalgemeenschap. Je hebt internationale aspiraties, je speelt in Europacuptoernooien en op dit front zou je dan op eigen houtje gaan opereren? Dan krijg je een rare situatie", zegt Gudde. "Het is ook de reden dat we in de coronacrisis steeds strak de lijn van het RIVM en de regering volgen. Daarin doen we ook niks op eigen houtje."

"Bovendien: nu stoppen betekent dat spelers nóg langer stilliggen als het buitenland wél in de zomer doorvoetbalt", gaat Gudde verder. "En de gevolgen richting sponsors en andere partners; ik heb daar geen oplossingen voor gezien. Nu stoppen heeft bijvoorbeeld ook invloed op de hoogte van de solidariteitsbetalingen uit het Europees voetbal aan de Nederlandse clubs."

De KNVB kreeg na de plannen voor het vervolg van de competitie kritiek, onder meer van Ajax. Tot 1 juni ligt het voetbal stil in Nederland. Daarna mag er, zoals het er nu naar uitziet, weer gevoetbald worden. 

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 2 Apr 2020 om 15:58
  Bij KNVB zijn het allemaal van die bruinwerkers en jaknikkers de één heeft de onderarm nog bruiner als de andere.
 • 2 Apr 2020 om 15:21
  Kortom, die Gudde denkt alleen maar aan het geld.
 • 2 Apr 2020 om 14:47
  Waarom lukt het in België wel om de competitie met onmiddellijke ingang stop te zetten maar hier niet KNVB jullie maken je belachelijk er is maar 1 manier en die luidt direct stop zetten
 • 2 Apr 2020 om 12:12
  Kansloze missie; De top 4 competities lopen paar honderd miljoen mis. De Rummenigges zullen de eerste weken dus geen besluit nemen. KNVB moet van schuilgedrag af en ballen tonen om als eerste te stoppen met de competitie. Zie Canada bij de olympische spelen. Als er 1 schaap over de dam is........
 • 2 Apr 2020 om 11:48
  Eric Gudde slaat de spijker op zijn kop. De Eredivisie en ook alle buitenlandse profcompetities zullen in de pas moeten lopen met elkaar. Het huidige seizoen kunnen we vergeten, men moet zich richten op het nieuwe seizoen. De CL en EL voorronden beginnen voor de nederlandse clubs al op 21 juli, voor clubs uit sommige andere landen al op 23 juni. Het gaat simpelweg nooit lukken om in alle europese landen de huidige competities afgewerkt te krijgen voor die datums. Het beste is om voor heel europa te beslissen dat de competities ongeldig worden verklaard, geen kampioenen, geen degradanten, geen promovendi. Het komende seizoen opnieuw beginnen met dezelfde clubs als afgelopen seizoen, in de nationale competities en ook in de CL en EL.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›