Van Mosselveld: ''Dan is er sprake van competitievervalsing''

3
Van Mosselveld: ''Dan is er sprake van competitievervalsing''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden, maar als het aan de UEFA en KNVB ligt wordt de Eredivisie 'gewoon' afgemaakt. Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, baalt dat er nu nog altijd geen duidelijkheid is. 

"Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt", legt hij uit in gesprek met het Brabants Dagblad. "Waarom zijn er geen draaiboeken waar we ja of nee tegen kunnen zeggen. Ook op de vraag wanneer het komende seizoen begint is nog geen antwoord", aldus Van Mosselveld, die weet dat RKC - net als FC Twente bijvoorbeeld - veel huurlingen in de gelederen heeft. 

"We hebben bijvoorbeeld zes spelers tot eind juni gehuurd. Er is geen voetbalbond die kan beslissen over arbeidsrecht", vervolgt hij. "Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen. De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing", constateert Van Mosselveld.

De bestuurder van de hekkensluiter laat bovendien weten dat RKC geen geld heeft om de splers een maand langer door te betalen. "De vraag is wie de gevolgen gaat dragen", legt hij uit. "Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor 90% rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker", besluit Van Mosselveld. 

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Apr 2020 om 17:53
    Het zal nog wel even duren, maar uiteindelijk zullen de UEFA en de KNVB er wel achter komen dat deze man gewoon gelijk heeft.
  • 2 Apr 2020 om 16:19
    KNVB is gewoon een slappe organisatie.
  • 2 Apr 2020 om 15:36
    Daar heeft hij zeker een punt,maar ja KNVB en verantwoordelijkheid nemen gaat niet hand in hand!
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›