''Heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar''

1
''Heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden, maar als het aan de UEFA en KNVB ligt wordt de Eredivisie 'gewoon' afgemaakt. Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, ziet dat echter niet gebeuren. 

"De druk van Engeland en Spanje op de UEFA zal ongetwijfeld groot zijn, maar laten we eerlijk zijn: helemaal niemand weet of er in juni of juli wel gevoetbald kan worden", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat kan je ook niet in de komende weken even beslissen, daar gaat weer veel tijd overheen. En nog veel langer wachten wil niemand", aldus Ars, die naar duidelijkheid snakt. 

"Dan kan elke club een financiële rekensom gaan maken. Die valt dan niet zo leuk uit, maar dan heb je wel de tijd om daarmee aan de slag te gaan", vervolgt hij. "We willen gewoon weten waar we aan toe zijn. Als ik vandaag in het AD weer lees dat de FIFA en UEFA allerlei constructies aan het onderzoeken zijn, dan zie ik daar echt weinig perspectief in. Voor Nederland is het volgens mij heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar", besluit de bestuurder. 

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Apr 2020 om 16:55
    De toekomst van Derrick Luckassen lijkt vanwege de aanhoudende coronacrisis ongewis. De door PSV verhuurde centrumverdediger komt waarschijnlijk niet meer in actie voor Anderlecht, nu de Jupiler Pro League zo goed als zeker definitief wordt stilgelegd. Luckassen ziet een terugkeer bij PSV echter helemaal niet zitten, ondanks een doorlopend contract tot medio 2022 in het Philips Stadion. Ted actie! Een jaar huren en als z'n contract ontbonden wordt dan overnemen.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›