Nijhuis mist voetbal: ''Ik verlang zelfs weer naar het gezeik''

2
Nijhuis mist voetbal: ''Ik verlang zelfs weer naar het gezeik''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald en daardoor lopen ook de scheidsrechters veel inkomsten mis. De meeste arbiters krijgen per wedstrijd betaald, maar Bas Nijhuis komt vooralsnog niet in de financiële problemen. 

"Ik heb ook andere inkomsten en kan het nog wel even uitzingen", legt hij uit tegenover Tubantia. "Ik maak me geen zorgen. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jonge scheidsrechters een ander verhaal kan zijn", aldus Nijhuis, die ook een voordeel ziet van de voetballoze periode. 

"Op maandag word ik nu eindelijk weer lekker wakker", lacht hij. "Niet met het gevoel dat overal waar je die ochtend komt meteen je kop er wordt afgehakt, over een beslissing van het weekeinde", aldus Nijhuis, die toegeeft dat hij het spelletje ook wel mist. Nu het alweer een paar weken duurt, verlang ik zelfs weer naar het gezeik. Want dat zou betekenen dat alles weer normaal is.’’

Ondertussen is Nijhuis regelmatig te zien op een kinderboerderij in Enschede, aangezien hij daar in het bestuur van de stichting zit. "Geregeld ga ik er naartoe om eten te geven en om er schoon te maken. Daar heb ik nu lekker de tijd voor. Je kan de dieren niet laten zitten, hè.’’

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 2 Apr 2020 om 16:17
  • Quote van 2 Apr 2020 om 16:00
   Moet hij een vrouw nemen
  Hahaha ja.
 • 2 Apr 2020 om 16:00
  Moet hij een vrouw nemen
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›