'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers'

3
'FIFA legt laatste hand aan plan salarisverlaging spelers'

De FIFA werkt momenteel aan richtlijnen voor de salarisverlaging van spelers weet persbureau Reuters. Dankzij de coronacrisis kijkt de bond momenteel naar crisisoplossingen. 

In Engeland zorgt het plan voor loonsverlaging voor problemen. De FIFA vermoedt enorme financiële verliezen in de Premier League. Uit het document van Reuters valt op te maken dat de FIFA een plan heeft weten te bedenken waarin mogelijke oplossingen aangedragen worden. Daarmee moeten ook verschillen tussen competities weggewerkt worden.

De bond wil dat spelers rekening houden met de financiële situatie van club. Deze dient in acht genomen te worden bij een eventuele salarisverlaging. De richtlijnen moeten nog goedgekeurd worden door de zogeheten FIFA-raad. Ook zouden de transferperiodes aangepast worden en blijven de spelers bij hun huidige clubs, mocht het seizoen nog hervat worden.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Apr 2020 om 19:39
    Alsof de FIFA daar iets over te zeggen heeft.
  • 5 Apr 2020 om 18:09
    Weg met de FIFA kloten zooi
  • 5 Apr 2020 om 17:46
    FIFA denkt dat ze boven de wet staan. Kan juridisch niet.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›