Swart waarschuwt: ''Dan gaan clubs wel in de problemen komen''

3
Swart waarschuwt: ''Dan gaan clubs wel in de problemen komen''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden, maar de KNVB en UEFA willen het seizoen nog graag afmaken. Jacco Swart, voorzitter van European Leagues, steunt dat standpunt en wijst op de sportieve én economische factoren. 

"Ik denk dat iedereen er belang bij heeft om de competitie af te ronden. Het is het beste als de competities op het veld worden beslist en niet achter de bestuurstafel", sprak hij zondag bij Studio Sport. "Daarnaast is er ook het economische belang. Je probeert zo min mogelijk schade op te lopen aan de bedrijfstak", aldus Swart, die voorspelt dat sommige clubs het zwaar gaan krijgen. 

"Eredivisieclubs verkopen regelmatig spelers voor grote bedragen aan buitenlandse clubs. Als die inkomstenbron opdroogt, gaan clubs wel in de problemen komen", vervolgt hij. "Niemand gaat schadevrij uit deze crisis komen, zeker voetbalclubs niet. Als er helemaal niet meer gevoetbald gaat worden dit seizoen, levert dat financiële schade op", waarschuwt Swart. 

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Apr 2020 om 10:09
    Hoevaak hebben we dit al wel niet gehoord.
  • 6 Apr 2020 om 09:45
    Wat denkt swart wel niet hoeveel gewone hard werkende mensen er wel niet zullen omvallen door deze crisis dus gewoon stoppen en oprotten met die knvb.
  • 6 Apr 2020 om 09:18
    Fifa en uefa hebben geld zat , compenseren ze clubs maar die het moeilijk hebben, en verlagen de belachelijke championsleguea gelden maar . Alles draait om poen en dan manipuleert deze Swart de boel ook nog rot op kut KNVB.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›